Gazeteci Yazar Ressam Osman Aytekin Nevşehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yazarlık ve Türk dili üzerine söyleşide bulundu daha sonra da kitabını imzaladı.

Yazar Osman Aytekin iyi bir yazar olmanın yolunun çok okumaktan geçtiğini belirttiği konuşmasında, “İyi bir yazar olmak için çok kitap okumak gerekiyor. Bununla birlikte kelime dağarcı da çok ve geniş olmalıdır. Osmanlının son dönemleri ile Cumhuriyetin ilk yıllarında yetişen yazarlar çok farklı kelimelerle yazdıkları, zengin bir kelime yapısına bağlı kaldıkları için başarılı oldular. Günümüze göre dilleri de çok zengindi. Bugün kaybolmuş veya kullanılmayan hacimli bir sözlük kadar kelimeler hayatımızdan silinip yok olmuştur. Bunun için iyi bir yazar; geniş ve farklı  bir kelime haznesine sahip olmalı, Türkçeyi iyi kullanmalı, farklı konu başlıklarını tekrara düşmeden çarpıcı veya ilginç , dikkat çekecek bir hal içinde  yazımalıdır”dedi.

 Yazar Aytekin söyleşi sonrasında  yeni çıkan ve değerleri konu edindiği Bir Kış Günü hikaye kitabını Öğretmen ve öğrencilere imzaladı. Yazar Aytekin Okul Müdürü Rüstem Acar, Müdür Yardımcısı Salih Aplak, Tarih Öğretmeni Mehmet Ali Talayhan’a ve öğretmenlere gösterdikleri ilgi sebebiyle teşekkür etti.