Nevşehir İl Müftüsü Öztürk; “Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Diyanet Vakfı ile koordineli olarak Kur’an-ı Kerim’in çağlar üstü evrensel mesajını olabildiğince geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası başlattığını” söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Müftü Yakup Öztürk; “Hediyem Kur’an Olsun” Projesi ile hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilecek olan Kur’an-ı Kerim’lerin, Türkiye’de ve yurtdışında Kur’an-ı Kerim bulunmayan yerlere, ihtiyaç duyan ancak satın alma gücü olmayan kişi ve kurumlara ulaştırılacağını belirtti. 

Hediye edilecek Kur’an-ı Kerim’in mealinin de farklı dillerde basılacağını vurgulayan Öztürk; “Hediyem Kur’an Olsun” projesi, farklı dillerde oluşturulan mealleriyle daha çok insanın Kur’an-ı Kerim’e ulaşmasana, onu anlamasına, hayatına Kur’an’la anlam kazandırmasına ve İslam dininin doğru anlaşılmasına da katkı sağlayacaktır” dedi.

Siz değerli hayırsever kardeşlerimizin yapacağı yardım ve sağlayacağınız destekle bastırılan Kur’an-ı Kerim ve çeşitli dillerdeki mealleri öncelikle;

        KAFKAS ÜLKELERİ; (Gürcistan, Azerbaycan, Rusyadaki özerk Cumhuriyetler (Çerkes, Kabardin,Balkar, Çeçenistan, İngusetya, Dağıstan, Abhazya)

       ORTA ASYA ÜLKELERİ; (Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Türkmenistan, Doğu Türkistan, Tibet, Moğolistan)

       AFRİKA ÜLKELERİ VE UZAK DOĞU ÜLKELERİ OLMAK ÜZERE; (Yurt içinde ihtiyaç duyan ve talep eden İmam Hatip Liseleri, İlahiyat Fakülteleri, Hastaneler, Hapishaneler, Yurtlar ve Otellere hediye edilecektir.)

      Bağışlar SMS yoluyla 4333 numarası ve Banka aracılığı ile yapılabileceği gibi Müftülüklerimiz ve Din görevlilerimiz aracılığıyla da yapılabilir.

      Yurt içinde Kur’an hediye bedeli 8.00 TL, Yurt dışı ise 12.00 TL. dir. Kampanya için daha detaylı bilgiyi Nevşehir Müftülüğünden veya Diyanet Vakfı Web sitesinden alınabilir” şeklinde açıklamada bulundu.

Müftü Yakup Öztürk; “Şimdiden tüm kardeşlerime desteklerinden dolayı Teşekkür ederim. Allah hayırlarınızı kabul etsin” dedi.

__________________________________ &_________________________________

       Banka hesap numarası: Halk Bankası,16000118, Nevşehir Müftülüğü irtibat Telefon No: 2133999