Nevşehir il merkezinde faaliyet gösteren öğrenci servisi sektörü, konusunda özellikle Nevşehirli vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar ve sorunları Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com da dile getirdik...

Nevşehir'in Sesi Gözü kulağı olan FİB Haber Merkezimiz kendilerine gelen şikayetleri Nevşehir gündemine taşırken, ilimizde faaliyet gösteren Okul Serviscilerinden şimdiye kadar herhangi bir açıklama gelmemişti...

Haber merkezimize gelen yüzlerce şikayetleri sizlerle paylaşırken Farklı, İlkeli,Basın (FİB) sorumlu basın anlayışıyla hareket ettik.Aynı disturla Nevşehir de okul serviscileri konusunda yaşanan sıkıntıların ardından Şimdi Söz Savunmanın...

FİB Haber.Com'a gelen bir mektubu noktası virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz... Yorum ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz...!
Tek önerimiz Modern çağdaş ve uzlaştırıcı birinin devreye girerek makul ortak bir noktada buluşulmasını ne kimsenin mağdur edilmesi nede kimsenin mağdur bırakılmaması temenni ediyoruz...Sadece biraz samimiyet, biraz sabır biraz iyi niyet ve ortak akıl... FEDEKARLIK...!

Servis Taşıyıcılarından Mektup Var..!

SAYIN  FİB HABER YÖNETİMİ

Okullar açılalı bir hafta oldu ve sizin öğrenci servisleri  hakkındaki haberlerinizi bir öğrenci servisi esnafı olarak yakından takip etmeye çalışıyorum.

     Ve görüyorum ki bizim yıllardır çektiğimiz çileler görmezden gelinmiş, unutulmuş, göz ardı edilmiş, dikkate alınmamış malesef sizinde desteğinizle vurun abalıya politikası izlenmektedir. Bizler yıllardır kazancımız yeterli değil mazot paralarımızı ödeyemiyoruz, evimize ekmeğimizi kolay götüremiyoruz diye inlerken, bu iniltilere kulak asmayanlar  bam tellerine dokununca bağırmaya başladılar. İstiyorlar ki  biz baron kalalım siz köle olarak bize hizmete devam edin. Siz çalışın biz sefa sürelim. Ama bilsinler ki kölelik düzeni biteli yıllar, hatta yüzyıllar oldu.

     Bizim öğrenci servisi esnafı olarak hiç kimsenin alın teri ile kazandığı cebindeki helal parada, çocuklarının yediği helal lokmalarında gözümüz yok. Fakat bakıyorum da bazılarını bizim alın terimizle kazanmaya çalıştığımız helal para ve çocuklarımızın yediği helal lokmalar rahatsız etmiş. Ve hatta rahatsız etmekle kalmamış midelerindeki lokmaları da geri çıkartmanın gayreti içine düşmüşler.

     Yok pahalı taşıyormuşuz, yok senet alıyormuşuz, yok bazı şeyleri diretiyormuşuz, yok dernek kumalar falan filan. Peki siz fib haber olarak bizleri akaryakıtçılar hiç hesaba almazken, sanayideki parçacılar tamirciler esnaf yerine koymazken, lastikçiler sigortacılar adam bile saymazken borçlarını zamanında ödeyemeyip evimize ekmeğimizi zar zor götürebiliyorken iflas edip araçlarımızı satmak zorunda kalırken  niçin bizim sesimiz olmamıştınız.

    Şu anda Nevşehir Belediyesinin ve Belediye başkanımız sayın Hasan Ünver’in  aynı zamanda da şöförler odası başkanı sayın Mustafa Düzgün’ün yoğun çalışmaları sayesinde sanayi esnafının, lastikçinin, akaryakıtçının, sigortacının, bakkalın, kasabın, manavın bizleri adam yerine koymaları birilerini niçin ve niye rahatsız etti anlamakta güçlük çekiyoruz.

    İyi niyetli olup parasını gününde ve tam ödeyen velilerimize hiçbir sözümüz yok. Onların hepsine son derece saygı duyuyor ve sonsuz teşekkürler ediyoruz. Peki zamanında ödemeyen ve hatta hiç ödemeyen velilere sizin söyleyecek hiçmi sözünüz yok. Size isterseniz isim ve adres bile verebilirim. Adamın çocuğunu tam bir yıl taşımışım 1050 (bin elli) tl. borcu var. Tam üç yıl idare etmişim dardayım zordayım sıkıntıdayım düğün yaptım idare et diyen arkadaş  üç yılın sonunda hiç sıkıştırmayıp asla kötü tek kelime etmemiş olmama  rağmen “Benim sana borcum morcum yok üç yılda borçmu kalır unut onu vermiyorum diyebilmektedir.”  Geçtiğimiz yıl yaklaşık 170 servis aracımızdan   70.000(yetmiş bin)  tl. paramızın ödenmediğini biliyormuydunuz. Şimdi senedi niçin istediğimizi anlamışsınızdır umarım. Sıkıntılarımızın tamamını anlatmak ve örnekleri çoğaltmakta hiç zor değil.

     Bir dokunursanız bin ah işitirsiniz arkadaşlar. Lütfen tek taraflı olmayın bir de olaya bizim penceremizden bakın ve lütfen gelin birde bizi dinleyin tarafsızsanız eğer bu mektubu da yayınlayın. Haydi bakalım sabırsızlıkla bekliyoruz.    

 

 

                                                                                                                      İsmet AKPINAR /  Okul Servis Taşıyıcısı