NEHÜ Üniversitesi Bahar Şenliklerinde yaşanan nahoş görüntüler sonrası Nevşehir'den çok sayıda STK  kuruluşlarından da tepki çığ gibi büyüyor.

Anadolu Gençlik
 Derneği (AGD) Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru, Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak, amacımız; milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir ve bu ideale ulaşmak için bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz diyerek Bahar Şenliklerinde yaşanan nahoş görüntülere tepkilerini belirttiler.”

En son bugün 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir Şube Başkanı Abdurrahim Doğru tarafından üniversite önünde düzenlediği basın açıklamasıyla Gazetecilere Bahar şenlikleri konser alanında çektiğini söylediği yerdeki prezervatifin fotoğraflarını ve yerdeki Alkol şişelerini göstererek , konserlerin iptal edilmesini istedi.

En son dün akşam Bahar şenliklerinde sahne alan sanatçı Duman konseri sonrasında çıkan arbede ile alkollü öğrencilerin üniversite güvenlik görevleriyle yaşadığı arbede sonrası bir güvenlik görevlisinin omzu çıkmış diğer bir güvenlik görevlisi ise yüzünden yaralanarak ambulnasla Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Nevşehir'den çok sayıda STK kuruluşlarından da tepki çığ gibi büyüyor.

"Nevşehirli STK'lardan Kınama"

Yaşanan hiç hoş olmayan Gençliğimiz adına geleceğimiz adına ürkütücü bu durum karşısında FİB Haber Merkezimize çok sayıda Aile ve STK lardan konuya ilişkin olarak destek telefonları ve açıklamaları yağmaya başladı. Telefonlarımız hiç susmadı....

İşte bu saate kadar Haber Merkezimizi arayarak AGD nin açıklamalarına ve sonrası yapmış olduğumuz haberimize gelen destek telefonları;

-
Göreme Aile ve Gençlik Derneği Başkanı Kadir Evci  

- Nevşehir Birlik haber-Sen İl Temsilciliği Nevşehir İl Başkanı Ümit Gümüş,

- Kervan Saray Derneği Temsilcisi Mustafa Teke, 

-Şuurlu Öğretmenler Derneği Şube Başkanı Mustafa Aydemir 

-Avanos Gülistan Derneği aşkanı Mitat GÜLER

-Ürgüp Feteyan Gençlik Hareketi grubu adına Mehmet Berat Tural  

- Mahmut Sami Ramazanoğlu Vakfı Rafet Tekin

Konuya ilişkin olarak AGD'ye
 ve hassasiyetlerimiz için www.fibhaber.com a teşekkür, yaşananlara tepkilerini dile getirdiler.

Üniversitelerimizde okuyan öğrencilerimizin eğlenmek elbette en doğal hakları biz Bahar şenliklerine asla karşı değiliz fakat Kültür Sanat ve Gençlik Şöleni ismiyle gerçekleştirilen Bahar şenliklerinde yaşanılan bir takım nahoş görüntüler ve alkollü öğrenciler Ne Üniversitemize ne Üniversite Öğrencisine ne de Gençlerimize asla yakışmıyor. Eğlenmeninde bir Ölçüsü var olmalı. Çıkan arbede de yaralanan iki güvenlik görevlisinin suçu ne ? Yada alkolle çevresine rahatsızlık vermek, diğer öğrencileri huzursuz etmek yada alkolle olası bir kazaya sebebiyet vererek masum insanın canını yakmaya kimin hakkı var...

En son 2013 yılında yasaklarla sabit olarak; Alkollü içkiler, 22.00 ve 06.00 arasında marketlerde ve büfelerde perakende olarak satılamayacak.18 yaşını doldurmayan kişilere içki sunumu yapan ve satan kişilere “sağlık için tehlikeli madde temininden” 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasının yanı sıra 10 bin Türk lirasından 500 bin Türk lirasına kadar idari para cezası kesilecek. Maddesinden yola çıkarak Öğrencilerin anneleri babaları yarınlardan endişe eden sorumlu bir fert adına kamu adına şimdi sormak istiyoruz : - Alkollü gençler bu Alkolü nerden nasıl temin ettiler ? Ve Üniversite yerleşkesine nasıl sokabildiler ? Kimse denetlemedi mi ? Bu işin Sorumlulsu Koordünatörü yetkilisi nerde ? Ve umut ediyoruz ki inşallah hala devam eden şenliklerde herhangi bir acı yaşanmaz ve Bahar şenliklerinde Üniversitemize bir gölge düşmez.

Son zamanlarda hızla ülkemiz genelinde yaşanılan madde bağımlılığı alkol gibi gençlerimizi zehirleyen ve özendiren nice Aileleri gözyaşlarına boğan hiç istenmeyen olaylara neden olan bu konuda hassasiyetlerimizden taviz asla vermeyeceğiz.

Ve bu hususta büyük sorumuluk üstlenen ve sınıfta kalan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi üst Yönetiminin gerekli tedbirleri bir an önce almasını bekliyoruz.