Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Hayırseverlerimizi yeni dönemde öğrencilerimize burs vermeye davet ediyorum" dedi. NEÜ Sosyal Tesislerinde basın mensupları ile 2013-2014 yılı akademik değerlendirme toplantısında bir araya gelen Rektör Kılıç, NEÜ'nün 2000 yılında kurulan üniversiteler arasında yaptığı akademik çalışmalar ve yayınları göz önüne alındığında 51 üniversite arasında 4. sırada yer aldığını söyledi.
 

Henüz 6 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen çok önemli aşamalar kaydettiklerini bu yıl 18 yüksek lisans, 5 de doktora programına öğrenci kabul edeceklerini belirten Kılıç, 2013-2014 eğitimiöğretim yılında bu sayıya yeni programlar ekleme çalışmalarının devam ettiğini ve 6 yeni lisanüstü program önerilerinin YÖK'te görüşüldüğünü kaydetti.Bu sene günümüz şartları göz önüne alınarak geleceğin meslekleri olarak kabul edilen 7 yeni lisans programı açtıklarını ifade eden Kılıç,bu zamana kadar 4 bin 500 öğrenci mezun verdiklerini bu yıl ise üniversitelerine 4 bin 734 yeni öğrenci gelmesini beklediklerini dile getirdi.

"Hedefimiz uluslararası bir üniversite olmak"NEÜ olarak birçok yurt dışı eğitim programını yakından takip ettiklerini ve katılım sağladıklarını anlatan Kılıç, "Üniversite olarak Erasmus, Farabi, Mevlana gibi bir çok değişim programlarını yakından takip ediyoruz ve katılımda sağlıyoruz. Kendimize bir hedef koymuştuk o da NEÜ'yü uluslararası bir üniversite yapmak. Bunun içinde çalışmalarımız devam diyor. Bu yolda üniversitemiz eğitimde kalite beratı olarak kabul edilen diploma eki etiketi almaya hak kazandı. Bundan böyle diplomamız Avrupa Biriliği (AB) ülkerinde tanınma problemi yaşamayacak" dedi.Türkiye'de üniversite sayısının önemli derecede artığını bu yıl ilk kez kontenjan sayısının başvuru sayısından fazla olduğunua dikkat çeken Kılıç, bu yıl üniversiteler arasında öğrenci çekebilme yarışı yaşanacağını kendilerinin de bu yarışta öne çıkan üniversitelerden biri olacağına inandıklarını kaydetti."6 yılımızda ilk 6 binde 6 öğrenciye 600 TL burs"

Geçen sene üniversiteleri bünyesinde kurulan Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED) aracılığı ile bin 800 öğrenciye ücretsiz yemek desteği verdiklerini anımsatan Kılıç, "Bu yıl üniversitemiz 6. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Bizde 6. yılımızda ilk 6 binde yer alacak 6 öğrenciye 600 TL burs vermeyi planlıyoruz. Sağ olsunlar hayırseverlerimiz yaklaşık 100 öğrenciye burs veriyorlar ama bu sayı çok az. Bu yıl biz bunun artmasını bekliyoruz. Hayırseverlerimizi yeni dönemde öğrencilerimize burs vermeye davet ediyorum. Bu üniversitemizin gelişimi için son derce önemli" şeklide konuştu.

Öğrenci sayısı 13 bine çıkıyor
   
0 Yorum
Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesine 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında kontenjanların tam olması halinde öğrenci sayısının 13 bine yaklaşacağını belirtti. 
Nevşehir Üniversitesi Sosyal Tesisler binasında Nevşehir’de görev yapan görsel ve yazılı basın ile kahvaltıda bir araya gelen Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesinin Kuruluşundan bugüne kadar gelişimini rakamlar ile anlattı. 
Rektör Prof.Dr. Kılıç, Nevşehir Üniversitesi'nin kurulduğu 2007 yılından bu yana çok önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, ODTÜ'nün 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında yaptığı akademik çalışmada 51 üniversite arasında 4'üncü olduklarını vurguladı. Rektör Prof.Dr. Kılıç, bu yıl öğrenci sayısının 13 bin olarak hedeflendiğini anlatırken, "Öğrenci ve öğretim üyesi sayımız her geçen yıl katlanarak artıyor. Kuruluş yılından bu yana öğrenci sayımızdaki artış yüzde 333 olarak gerçekleşmiştir" diye konuştu.
Rektör Kılıç konuşmasının devamında; “Üniversiteler için önemli bir kalite kriteri olarak düşünülen yüksek lisans ve doktora programları konusunda üniversitemizde önemli bir aşama kaydedilmiştir.
Üniversitemizde 18 yüksek lisans ve 5 doktora programına öğrenci kabul edilmektedir.
2013–2014 eğitim-öğretim yılında bu sayıya yeni programlar eklenecektir. Halihazırda YÖK’te görüşülmekte olan 6 yeni lisans üstü program önerimiz de bulunmaktadır.
Son bir yıl içerisinde 7 yeni lisans programına öğrenci alımı için YÖK tarafından izin verilmiştir.
Moleküler Biyoloji ve Genetik- Fen Edebiyat Fakültesi
Metalurji ve Malzeme-Mühendisliği   Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Beden Eğitimi ve Spor-Öğretmenliği    Eğitim Fakültesi
Müzik NÖ- Güzel sanatlar Fakültesi  
Müzik İÖ-Güzel Sanatlar Fakültesi
Seramik ve Cam NÖ-Güzel Sanatlar Fakültesi
Seramik ve Cam  İÖ-  Güzel Sanatlar Fakültesi
Bunun yanı sıra 3 lisans programına da ek kontenjan öğrenci alınması planlanmaktadır.
İngilizce Öğretmenliği - Eğitim Fakültesi
Sosyal Bilimler Öğretmenliği-Eğitim Fakültesi 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğr.  İlahiyat Fakültesi
Son bir yıl içerisinde 1 tanesi uzaktan eğitim olmak üzere toplam 9 ön lisans programına öğrenci alımı YÖK tarafından izin verilmiştir

Özel Güvenlik ve Koruma İÖ-Avanos MYO
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler NÖ -Avanos MYO
Çağrı Merkezi Hizmetleri İÖ- Gülşehir MYO
İnsan Kaynakları Yönetimi  NÖ-Gülşehir MYO
Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi  Nevşehir MYO
Aşçılık İÖ - ÜSET MYO
İkram Hizmetleri - İÖ  ÜSET MYO
Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik- İncekera SH MYO
Uzaktan Eğitim

2013’de 9 bin 631 öğrenci vardı
2008 yılında görev başladığımda üniversitemizde 1531 i önlisans ve 1355 i lisans olmak toplam 2886 öğrenci öğrenim görmekteyken 2013 yılı itibariyle toplam öğrenci sayımız 9631 e yükselmiştir.
2008 yılında lisansüstü programlara kayıtlı hiç öğrenci yokken bugün 703 öğrenci lisansüstü programlarda öğrenim görmektedir.

4 bin 734 öğrenci katılacak
2013–2014 eğitim öğretim yılında Üniversitemize 4734 yeni öğrencinin katılmasını beklemekteyiz. Üniversitemize yeni katılacak öğrencilerimizle birlikte, kontenjanlarımızın 13.000’e yaklaşmasını beklemekteyiz.

4 bin 500 öğrenci mezun oldu
2007 yılından beri mezun olmuş olan 4500 ‘in üstünde öğrenci Nevşehir Üniversitesi diploması ile mezun olmuştur.
Mezun sayımızı günden güne artmakta ve artık herhangi bir kurumda Üniversitemiz mezunu ile karşılaşabilmekteyiz. Hayırsever işadamımız Vefa KÜÇÜK ‘ün tedavisi tesadüfen kendi ismini taşıyan okul mezunu hemşire tarafından yapılmaktadır.
Üniversitemizde kurulmuş olan mezunlar birliği vasıtasıyla, mezunlarımızın mezuniyet sonrası da Üniversitemizle bağı devam ettirilmektedir.” Dedi.

Bizlerden görüş alınmadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Nevşehir Üniversitesi ve Tunceli Üniversitesi'nin isminin değişmesi konusundaki teklifi hatırlatılan Rektör Prof.Dr. Kılıç, "Sayın Başbakanımızın bu konuda bir önerisi vardı. Ancak arkası gelmedi. Bu konuda bize bir şey sorulmadı, görüş de alınmadı. Hükümet isterse zaten bunu yapabilirdi. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum" dedi.