Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (İPA) AB Kırsal Kalkınma Fonlarını Nevşehir iliyle buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Nevşehir İl Koordinatörlüğü’nü ziyaret etti.

Valimiz Sayın Mehmet CEYLAN Nevşehir İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK’den kurumun çalışmaları, teşkilatlanma yapısı ve hibe destekleri hakkında bilgi almıştır.  Koordinatörümüz Murat ASİLTÜRK, Kurumumuzun hedeflerinden “tarım sektörünün modernleşmesini sağlamak suretiyle verimliliği ve rekabet gücünün artırılması, tarımsal nüfusun refah seviyesinin yükseltilmesi, tarım alanında Avrupa Birliği’ne uyumun sağlanması, kırsal ekonominin çeşitlendirilmesi, ürün kalitesinin iyileştirilmesi ve kırsal alanların çekiciliğinin artırılması sayesinde kırsal alandan göçün azaltılması ve sürdürülebilir kırsal kalkınmayı sağlanması” şeklinde bahsetmiştir.

Ziyarette ayrıca proje sunan yatırımcılar, verilecek hibe tutarları ve oranlarıyla ilgili sayısal bilgiler sunulmuştur. Daha önce gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, tanıtım faaliyetleri ve ilçe ziyaretleri ile ilgili bilgi verilmiştir.

Nevşehir İl Koordinatörlüğü’ne çalışmalarında başarılar dileyen Vali Mehmet CEYLAN, Nevşehir’in kalkınmasında kurumun çok önemli bir görev üstlendiğini ifade etmiştir. Vali Mehmet CEYLAN "Kurumun yeni kurulmasına rağmen güzel bir ivme kazandığı ve bu şekilde de devam etmesi temennisinde bulunarak ziyaret son bulmuştur.