Nevşehir Vali'si Mehmet Ceylan'ın ataması yapılarak yerine yeni bir isim geleceği öğrenildi.

İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı iken , 2013 Mayıs ayında Valiller Kararnamesi ile Nevşehir Valiliği'ne atanan ve 3.Yılını dolduran Mehmet Ceylan'ın yeni çıkacak kararname ile ataması yapılacağı öğrenildi. FİB Haber'in edindiği, hükümete yakın kişilerden alınan bilgilere göre; Nevşehir'de görev yaptığı süre içerisinde başarılı çalışmalara imza atan Vali Mehmet Ceylan, terfi edilerek atama yapılacağı öğrenildi. Vali Ceylan'ın hangi pozisyonda değerlendirileceği netlik kazanmazken, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Valiler Kararnamesi'nde ise Ceylan'ın yerine gelecek isimin ise henüz netlik kazanmadığı öğrenildi. 

Vali Ceylan'la 3 yıl...!

22 Mayıs 2016 tarihinde Nevşehir Valiliği görevindeki 3 yılına giren Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın önümüzdeki günlerde çıkması beklenen Valililer Kararnamesi ile başka bir ile atanacağı belirtildi.

Nevşehir’de son dönemlerde görev yapan Valilerin büyük bir bölümünün olduğu gibi merkeze alınması beklenmeyen Vali Ceylan, İlimizde ilk Valilik deneyimini yaşadı. İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı iken Nevşehir Valiliğine atanan Vali Ceylan’ın durumunun en geç bir araya kadar belli olması bekleniyor. 17 Ocak 1965 yılında Balıkesir Sındırgı ilçesi Armutlu köyünde doğdu. İlkokulu Armutlu köyünde, orta ve lise tahsilini Sındırgı ilçesinde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde 1987 yılında tamamladı. 25 Ekim 1989 tarihinde Kars Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Adaylık döneminde 1 yıl süre ile İngiltere'de bulundu. Ayrıca 1991-1992 yılları arasında 11 ay süre ile Afyon-Bayat Kaymakam Vekilliğinde bulundu. 13 Mart 1993 tarihinde Ordu-Gölköy Kaymakamlığına atandı. Daha sonra sırası ile Muş-Malazgirt Kaymakamlığı, Batman Vali yardımcılığı, Kırşehir-Çiçekdağı Kaymakamlığı, Uşak-Eşme Kaymakamlığı ve Sapanca Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. İstanbul İli Sultanbeyli Kaymakamı iken, Bakanlar Kurulunun 03 Mayıs 2013 tarihli Kararı ile Nevşehir Valiliğine atanan Vali Mehmet Ceylan 22 Mayıs 2013 tarihinde Nevşehir Valiliği görevine başlamıştı.