5 Eylül 2015 Cumartesi günü Dedeman Otel’de Nevşehir Veteriner Hekimleri Odası tarafından ‘Ultrasonografinin Evcil Hayvanlarda Klinik Kullanımı’ konulu teorik ve pratik uygulamalı meslek içi eğitim düzenlendi.

Nevşehir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Tekin KEÇECİ eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada:

Veteriner Hekimlik mesleğinde  ileri görüntüleme tekniklerinin  yaygınlaştırılması amacıyla bu kursu düzenlediklerini söyledi.  Ultrasonografi ile evcil hayvanlarda gebelik muayenesi ve birçok hastalığın  sağaltımında en doğru görüntülemenin yapılabildiğini belirten KEÇECİ ayrıca  teşhiste en doğru tanının konulabileceğini söyledi. Başkan KEÇECİ  gebe hayvanların yaklaşan kurban bayramında  kurbanlık olarak kesilmesinin de önüne geçileceğini ve ülke ekonomisine olumlu katkı sağlanacağını belirtti.

Başkan KEÇECİ açıklamasının sonunda ; ‘Eğitimin düzenlemesinde emeği geçen Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji A.B.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar AKAR’a, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi A.B.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Gültekin ATALAN’a, Hasvet Medikal Danışmanlık Şirketine , Karaer Süt Çiftliği  sahibi Fatih KARAER’ e ve misafirperverliğinden dolayı Dedeman Otel yönetici ve çalışanlarına Nevşehir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu  ve şahsım adına  teşekkürlerimi sunarım.’ dedi.