Nevşehir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Tekin KEÇECİ yaptığı açıklamada:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 1979 yılında aldığı bir kararla, her yıl 16 Ekim tarihini Dünya Gıda Günü olarak kutlamaktadır. Her yıl FAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde yapılan Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden çiftlikten sofraya gıda güvenliği, açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışılmaktadır. Bu yılın ana teması "Aile Çiftçiliği, Dünyayı Besle, Yeryüzünü Önemse" olarak belirlenmiştir. Dünya genelindeki israfa dikkat çekilen bu günde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamaya koyduğu ‘’ Ekmeğini İsraf Etme ‘’ kampanyasıyla günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon adet ekmeğin çöpe atılmaktan kurtarılarak ülke ekonomisine toplamda 2.8 milyar TL tasarruf sağlanması sevindirici bir gelişme olarak dikkat çekmektedir.

Dünya Gıda Günü’nde; dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi standartlarının yükseltilmesi, gıdaların üretimi- tüketimi ve satış noktalarındaki hijyenin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır.

Nevşehir Veteriner Hekimleri Odasının amaçlarından birinin de çiftlikten sofraya kadar tüm aşamalarda gıdaların, güvenilirlik, hijyen ve kalitesinin en üst düzeyde tutulması olduğunu vurgulayan KEÇECİ gıda güvenliğinin, gıda güvencesinin sağlanması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Vatandaşlarımızın gıda tüketiminde israfa karşı tedbir almalarını, sağlıklı gıda üretiminden tüketimine kadar herhangi bir olumsuzluk tespit etmeleri halinde, bu durumu en yakın Gıda Tarım Hayvancılık İl / İlçe Müdürlüğüne veya "Alo 174 Gıda Hattı"na bildirmelerinin faydalı olacağını belirten KEÇECİ;

Yeterli, kaliteli, güvenli, denetlenebilir ve ekonomik gıda üretiminin sağlandığı bir dünya temennisiyle tüm vatandaşlarımızın ‘’Dünya Gıda Günü’nü kutlar sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerini kullandı.