Nevşehir merkezinde son zamanlarda çok konuşulan sorunlarını yazmakla bitiremediğimiz ve işi bilmeyen yetkililerin olduğu sürece de sorunlarının bitmeyeceği Mehmet Akif Ersoy mahallesinde uygulanan TOKİ ye kırmızı ışık takıldı.

Mehmet Akif Ersoy mahallesindeki Yeni Toki de Ana yol üzerine 30 ağustos ilköğretim okunun önüne geçen günlerde sinyalizasyon sistemi kuruldu. Okul önü olduğu için çocukların aniden yola çıkması gerçekten büyük bir tehlike arz etmekteydi.

Nevşehir’in en büyük sıkıntılarından birisi plansız !

Gün geçtikçe artan bir nüfusumuz var eski mahallelerde yolların dar olması çoğu yerde kaldırımın dahi olmadığını zaman zaman  görüyoruz .herkesinde bildiği üzere Atatürk bulvarının Nevşehir’e yetmediğini hepimiz iyi biliyoruz her ne kadarda düzenlenme yapılsa bundan daha verimlisinin olması mümkün değil.

Mehmet Akif Ersoy mahallesi 30 ağustos ilköğretim okulunun önüne yapılan ışık sistemi Çarpık şehirleşmenin nasıl bu duruma geldiğinin örneklerinden birisidir.

 

1-Okul kapısının ana yol tarafına bakması ve öğrenci çıkışlarının oradan yapılması çok tehlikeli ve yanlış

2- Toki nin üst girişi ( mezarlığın tarafı ) yolun genişliği yeterince güzel fakat sağlık ocağı, cami ve okul önüne gelindiğinde  yol kaldırımla daraltılmış.

3.Kavşakta olması gereken ışık sistemi okul kapısı ana yola bakıyor diye, kapı önüne yapılması da yolu haddinden fazla daralmış.

 

Bu yanlışları işimiz olmadığı halde gazeteci ve bu şehirde yaşayan vatandaş olarak  biz fark edebiliyorsak  bu anlamsız ve plansız yanlış yere yapılan ışıklandırma asıl işin uzmanları olan yetkili kişilerin ayıbıdır diye düşünüyoruz.

 

Kapıyı yanlış yöne vermiş toki neyse dedik cami ve sağlık ocağı na yeşil alan bırakmak  için yolu kaldırımla daralttınız onada eyvallah  aynı yol birde ışıklarla daraltılıyorsa burada dur dememiz gerektiğine inanıyoruz.

Şehrimizdeki bozuk yapılaşmanın sebeplerinden bir tanesi de   kimin ne yapacağına ve ne yapamayacağına bakmadan ezbere görev vermek değimlidir.