Türkiye’mizin birçok İl ve ilçesinde olduğu gibi Nevşehir ilimizde de “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları” çok güzel ve bereketli şekilde devam ediyor.

Nevşehir Merkez Hacı Asım ve Nimet Dirikoç Kur’an Kursu’nda eğitimleri devam eden 4-6 yaş grubu minik öğrenciler, Mevlid Kandili nedeniyle program düzenledi.

Programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, 4-6 yaş gurubu minik öğrenciler, öğreticileri ve velileri katıldı.

İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı kısa konuşmasında; “Mevlid Kandilinizi tebrik ediyorum. Mevlid Kandili demek, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in doğduğu gece demektir. Mekke şehrinde dünyaya gelmişti. Peygamberimiz Allah’ın bize gönderdiği çok seçkin bir insandı. Çocukluğunda hiç kimseyi üzmezdi, hiç yalan söylemezdi, çok zeki ve akıllı idi. Kendisi gibi yetim ve öksüz kalan çocuklara çok daha önem verirdi.

Annesi O’nu çok seviyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’de annesini çok seviyordu.

Peygamberimiz Efendimiz (S.A.V.) çocukları çok seviyordu. Kendi torunları olan Hz. Hasan ve Hz. Hüseyn’i çok severdi. Onları okşar, öperdi. Çocuklarına iyi davranmayanları ikaz ederdi. “Merhamet etmeyene, merhamet edilmez” derdi diye konuştu.

Programda minik öğrenciler ezberledikleri sureleri okudular, Salat-ü Selam getirdiler ve dualar okuyarak, Hz. Muhammet (S.A.V.) Efendimizin hayatını anlatan oratoryo gösterilerinde bulundular.

Kurs öğreticileri tarafından, en çok salavat çeken aileye hediye verildi.

Miniklerle velileri hatıra fotoğrafı çekinmelerinin ardından, program sona erdi.