Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklmada, hafta dolayısıyla 23 Eylül Pazartesi günü kutlama komitesi tarafından Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret ederek başlayacak etkinlikler 24 Eylül Salı günü hükümet konağı önünde gerçekleştirilecek olan kutlama etkinliğinde ise ilin ahisine plaket verilecek ve Ahilik kültürü ile ilgili konuşmalar yapılacağı bildirildi.

25 Eylül Çarşamba günü ise Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı binası önünde esnaflara ve vatandaşlara Ahi Pilavı dağıtılacağı  ardından da "Kaybolmaya Yüz Turmuş Meslekler" konulu fotoğraf sergisi hükümet konağı girişinde açılacağı belirtildi.

26 Eylül Perşembe günü ise Mesleki Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Ahilik Kültürü konulu konferansın ardından Mesleki Eğitim Merkezinden mezun olan öğrencilere diplomaları verileceği kaydedildi.

Ahilik Haftası kutlamaları 27 Eylül Cuma günü Kurşunlu Camii de şehitler ve ebediyete intikal eden esnaf ve sanatkarlar için mevlid-i şerif okutulması ile son bulacağı bildirildi.