Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması faaliyetleri kapsamında yürütülen, Amasya Elması çeşidinin tanıtımı, ağaç yönetimini ve çiftçilere öğretip yaygınlaştırma projesi 2015 yılı çalışma faaliyet takvimine dâhil edilerek uygulama safhasına geçilmiştir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Proje ile ilgili yaptığı açıklamada;

nevsehir-bodur-elma

“Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile yarı bodur anaç üzerine aşılı Amasya Elması çeşidinin Nevşehir şartlarına adaptasyonunun denenmesi projesi, çalışma takvimine göre, 2014 yılında proje dahilinde tespit edilen uygulama bahçelerinde teknik elemanların ve üreticilerin katılımı ile ağaçların budama ve bakım işleri aylar itibariyle dönemsel olarak yapılarak bu sayede Amasya Elmasında birim alanda üretim artışı, üstün kalite ile yüksek gelir elde edilebilecektir. Çeşidin en büyük özelliği periyodisite göstermemesi yani her yıl ürün vermesidir.

İlimiz ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu proje süresince elde edilen sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Bodur elma

bodur-elma