Nevşehir merkez Karasoku Mahallesinde ki bir ev'e giren kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kapıları kırılan ve kullanılmayan evin taşlarını çalmak isteyen zanlıları polis her yerde arıyor. 

Nevşehir’de, bugün öğle saatlerinde  meydana gelen olayda Karasoku Mahallesinde kullanılmayan bir evin kapısını kıran kişi veya kişiler orada yaşayan mahalle sakinleri tarafın fark edilerek hemen ev sahibine haber verdiler.

Olay mahallinde gelen Ev'in sahibi ise bunun üzerine Polisi arayarak evlerine zarar veren şahıslardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Polis, şimdi bu şahısları arıyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Evinden çıkma dışarı, duvarını indirirler aşağı!

Nevşehir'de kentsel dönüşümle birlikte başlayan ve yeni yapılara taşınan vatandaşlarımızın boşalttıkları evler gözü dönmüş hırsızlar için büyük bir rant kapısı oluyor.Öyleki boşaltılmış ve kullanılmayan evlerin taşlarını güpe gündüz çalmak isteyen şahsılar şehri merkezinde kol geziyor.

İşte ilimizde yaşanmış bir olay...


Nevşehirli Naciye Hanım’ın başı şu günlerde, oturduğu evin taşını satmak isteyen ‘haramilerle’ büyük dertte. Çarşıya indiği gün, kapısını sökmek isteyen üç-beş talancıyı komşusu püskürtmüş. Fakat daha ürkütücü olan, kendisi evdeyken soyguncuların pencere demirlerini sökmeye kalkışması: “Akşam namazını kılmıştım, gürültüyü duyunca pencereye koştum. ‘Utanmıyor musunuz?’ diye bağırınca kaçtılar; ama cam kırılmıştı. Korkudan evde oturamaz oldum. Dışarı da çıkamıyorum, döndüğümde evimi yerinde bulamam yoksa!”

Naciye Şekerli’nin 27 yıldır huzur içinde oturduğu evi bazıları için bir kazanç kapısına dönüştü; çünkü en az yüz yıllık duvarlar, Kapadokya bölgesindeki restorasyonlar için elzem olan kıymetli Nevşehir taşıyla örülü. Hırsızlıkların son yıllarda artmasının da bir sebebi var elbet, kentsel dönüşüm sahası ilan edilen mahallelerde yapılan yıkımlar ve boşaltılarak terk edilen kullanılmayan evlerin oluşturduğu kaotik ortam…