Nevşehir'de Bir İlk ! Konusunda uzman Eğitmen nezaretinde 'Anlayarak Hızlı Okuma Teknikleri' Özel Dersleri Başlıyor...

Hızlı okuma teknikleri okuma ve anlama becerimizi kazanmamıza yardımcı olur. İşte Bu beceriyi kazanmak için konusunda uzman Özel eğitmen nezaretinde size özel Ders almaya ne dersiniz...?

Potansiyelinizin farkındamısınız ? Peki Daha hızlı ve etkin okumak neden gerekli?

HIZLI OKUMA NEDİR? 

Hızlı okuma, normalden daha kısa sürede daha çok şey okuyabilmek, daha iyi anlamak amacıyla yapılan bir okuma tekniğidir. Hızlı okuma tekniği yıllardır dünyanın ceşitli ülkelerinde kullanılmaktadır. Ülkemizde ise 1985'lerden itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Anlayarak Hızlı Okuma Tekniği emek verildiğinde okuma hızınız ve anlam oranınızda ciddi oranda fark yaratan yeni bir okuma tekniğidir. 

NİÇİN HIZLI OKUMA? 

Yaşadığımız yüzyıl bir bilgi çağıdır. Bilgi daha hızlı çoğalmakta, bizler ise dakikada 150 kelime ila 300 kelime arasında okuyabilmekteyiz. Bu oran  dakikada ortalama 500 kelimeye ulaşmalıdır.

Anlayarak hızlı okuma teknikleri,özellikle ilköğretim  ( TEOG,LYS,YGS,KPSS,DGS) gibi sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin  daha hızlı okuyup, daha hızlı anlayarak, sınavlarda ki başarılarını artırabilirler ve en  önemlisi zamandan tasarruf etmiş olurlar.

Unutmayın ki, beynimizle gözlerimiz arasında ışık hızında bir iletişim kurulmaktadır. Işık 300.000 km/s hızla ilerlerken, ses 312 km/s ilerler. Beynimiz çok hızlı okuma yeteneğine sahiptir, önemli olan onu eğitmektir. 

NASIL GERÇEKLEŞİR, KİMLER YAPABİLİR? 

Tabi ki gözleri ve beyni sağlıklı olan herkes anlayarak  hızlı okuma tekniklerini öğrenebilir. Hızlı Okuma becerisi özel bir yetenek değil, geliştirilebilir bir teknik bilgidir. Bilgiyi beceriye dönüştürmenin yolları da öğrenilebilir. 

Anlayarak hızlı okuma teknikleri gözün yanal açısı,dikey açısı ve hafıza geliştirici tekniklerden oluşmaktadır.Amacımız öncelikle göz kaslarını geliştirip, daha sonra hızı artırmak ve konsantrasyon teknikleri ile de anlama oranını üst seviyelere çıkartmaktır. Anlayarak hızlı okumanın asıl püf noktası görme alanımızın genişletilmesidir. Yavaş okuyucular sadece 2cm'lik bir alanı görerek okurlar. Bunun anlamı okuyucunun metni kelime kelime okumasıdır. Hızlı okuyucu ise görme alanını genişleterek aynı anda ikişer ve ya üçer kelime gruplarını görerek okuyabilirler.
Beynimiz çok hızlı çalışır, ama göz ona nazaran daha yavaş bilgi gönderir. Beyinle göz arasındaki bu kapasite farklılığı okuma esnasında dikkatin çok sık ve kolay dağılmasına yol açar. Bu nedenle anlayarak hızlı okuma tekniklerinde ulaşılmak istenen temel hedef gözün okuma hızını, beynin anlama hızına yaklaştırarak dikkat ve konsantrasyonumuzu arttırmaktır.

(DK / KELİME SAYISI) AÇIKLAMALARI; Hemen kendinizi TEST edin ...

80 – 100 Kelime Türkiye ortalamasına göre çok kötüsünüz.
100 – 150 Kelime Türkiye ortalamasına göre çok düşük bir seviyedesiniz.
150 – 250 Kelime Okuma hızınız ortalamada demektir.
250 – 350 Kelime Türkiye ortalamasına göre yüksek.
350 – 500 Kelime Türkiye ortalamasına göre çok yüksek.
500 – 1000 Kelime arası Türkiye’nin en hızlı okuyan % 3 lük bölümü içindesiniz.

ÖZEL DERS ALMAK İÇİN ŞİMDİ ARAYIN DETAYLARI ANLATALIM...

Hızlı Okuma Eğitmeni Melek Yorgancı :  0 546 228 32 42