İşsizlerin kısa süreli istihdamını ve eğitimini amaçlayan ve kuruma kayıtlı işsizlerin çalışma hayatından uzun süreli ayrı kalarak ekonomik sıkıntıya düşmemesini hedefleyen “Toplum Yararına Çalışma Programları” kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü birlikte, 14 vatandaşa 9 ay süre ile istihdam sağlayacak. Program ile Nevşehir’de ikinci kez Müftülük ile “Toplum Yararına Çalışma Programları” uygulanmış oluyor. Temizlik faaliyetleri kapsamında camilerin içi süpürülüyor, levhalar siliniyor, ağaçlar budanıyor, bahçelere bakımları ve genel temizlikleri yapılıyor.

            İl Müftü Vekili Yaşar Bolat, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve İş-Kur Genel Müdürlüğü arasında ikinci kez imzalanan protokolün Nevşehir’de uygulamaya konduğunu söyledi.

Vekil Bolat; “Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında camilerimizin temizliğini yapmak için geçen sene ilk uygulama gerçekleştirilmiş, müftülüğümüz ve vatandaşlarımız bundan memnun kalmıştır” dedi.

Müftü Vekili Bolat; Nevşehir’imize yerli-yabancı turistler geliyor. Bunların özellikle yerli turistleri camilerimizi, yabancıları da tarihi özellikli camilerimizi gezdiklerini dikkate alarak, günün 24 saatinde camilerimizin temiz, bakımlı, tertipli durması ve korunması açısından önem arz etmektedir” diye konuştu.

Temizlik imanın yarısıdır, temizlik imandan gelir diyen Bolat; “İbadethanelerimizi temiz tutmak, ibadet etmek isteyenlere temiz mekânlar sunmak adına, bu proje önemlidir” dedi.

            Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel ise; “2013 Yılı içerisinde Nevşehir’de işsizlerimize “Toplum Yararına Çalışma Programları” kapsamında Projeler gerçekleştirdik. Müftülüğümüz yanında diğer kamu kuruluşları ile de anlaşmamızı yaptık. Geçen yıl on kişi ile merkezdeki bulunan 75 camimizin temizliğini yapmıştık. Projemiz yaklaşık olarak, 9 ay sürdü. Bu yıl temmuz ayı itibarı ile bitmişti. 2013 yılı Ekim ayı itibarı ile yine camilerimizin temizliği, bakımı, bahçe düzeni, ağaçlandırılması gibi konularda İl Müftülüğümüzle bir protokol yaptık. Bu kapsamda 14 kişilik bir proje gerçekleştirdik ve merkeze bağlı olan camilerinde temizliğinin yapılaması konusunda görüş birliğine vardık” dedi.

Müdür Temel; “Yaklaşık 9 aylık projede, bölgemizde bulunan bütün camilerin bakım anlamında, temizlik anlamında en iyi şekilde görüntüye sahip yapılacağını düşünüyorum. Geçen senede bunu bütün camilerde fark ettik. Birçok camiye gittiğimizde hoca efendilerimiz duyduğu memnuniyetlerini bizlere ve kurumumuza ilettiler. Cami cemaatimiz ise camide çalışanları toplu halde gördüğü zaman hem kurumların, işbirliğinin iyi bir noktaya geldiğini, hem de bizim ibadet hanemizin gereği gibi temizlenip, gereği gibi hizmete açık tutula bilmesi için cemaatten de büyük bir dönüş aldık. Bu hizmet inşallah Nevşehir’imize hayırlı ve uğurlu olsun diye konuştu.

İş-Kur’a müracaat eden ve alınacak olan işçilerden 14 kişinin ve yedek isimlerinin belirlenmesi, Noter Başkâtibi Hüseyin Karakuzu tarafından kura çekilerek belirlendi.

Kura, İl Müftü Vekili Yaşar Bolat ve Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya’nın huzurunda gerçekleşti.