Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ”Sürü Yöneticisi Benim” kursu kapsamında kursiyerlere kurs sonunda düzenlenen törenle verildi.

Törene, Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Sulusaray Kasabası Belediye Başkanı Bayram YILMAZ, TKDK İl Koordinatörü Murat ASILTÜRK, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü İlhan TEMEL, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed ÇÖMÇE, Birlik Başkanları, Kurs Eğitmeni Veteriner Hekim Tekin KEÇECİ, Kursiyerler ve Basın Mensupları katıldı.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ burada yaptığı açıklamada;

Sürü yöneticiliğinin bilinen en eski mesleklerden olduğuna dikkat çekerek bu konudaki eğitimlere önem verdiklerini, yapılan teorik eğitimlerin yanında, yapılan uygulamalı eğitimlerin amacının yetiştiricilerinin bilgilendirilmesi, ilimiz hayvancılığın geliştirilmesi ve daha kalifiye sürü yöneticisi yetiştirmek olduğunu söyledi. Bakanlığımızın sürü yönetimine vermiş olduğu destekler nedeniyle yetiştiricilerimizin faydalanması için talep edilen her yerde kursun açılabileceğini belirterek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimizi kutluyorum dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İlhan TEMEL,  konuşmasında,

Açılan bu kurslar sayesinde gerek istihdamın artırılması gerekse konusunda daha bilgili ve tecrübeli iş gücü potansiyeline katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, bu kursların yürütülmesinde destek sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ve personellerine teşekkürlerini bildirdi.

Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN ise konuşmasında; Her alanda Eğitimin önemli olduğunu belirterek Hayvancılığın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi için teşviklerin artırıldığına vurgu yaptı. Verilen eğitimlerle sürü yönetiminin bilinçli olarak yapılmasının sağlanarak hayvan bakım ve güvenliği konusunda tecrübe kazanıldığını ve yapılan işin kalitesinin artacağını ifade etti.

Daha sonra sertifika dağıtımı yapıldı.