NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği’nin ortak olarak düzenlediği Cumhuriyeti anma yürüyüşü bazı parti, Sivil Toplu Kuruluşu üyeleri ve etraftan izleyen halkın da olduğu gözlenen yaklaşık bin kişilik bir katılımla yapıldı.

Parti veya kurum bayraklarının kullanılmadığı bu yürüyüşte özellikle tüm katılımcıların “Türk Bayrağı” taşıdığı gözlendi. Yol boyu işyeri ve evlerde de bu bayram herkesin bayrak asması bayrağa olan ortak saygının perçinlenmesi gibiydi.

Küçük çocukların da katıldığı yürüyüşte sık sık andımızın okunduğu gözlendi. Yürüyüşü yol boyu ve evlerden izleyen halk bu coşkuya eşlik ettiler. Andımızın kaldırılması ve hükümetin çıkarmış olduğu baskıcı paket ve bazı uygulamalar sloganlarla protesto edildi.

Türk Telekom binası önünde biten yürüyüş sonrası saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Andımız tüm katılımcılar tarafından okundu.

Milli Merkez Nevşehir Temsilcisi Prof. Dr. Meliha Atalay Cumhuriyet ve kadınlarımız konulu konuşma yaptı. Cumhuriyetin kadınlarımıza sağladığı özgürlük ve erdemler konusunda kapsamlı konuşmalar yaptı.

Türkiye Gençlik Birliği Nevşehir İl Başkanı Özlem Aydın Cumhuriyetin getirdiği tüm değerlerin hükümet tarafından yok edilmeye çalışıldığını Bu günün aslında bir bayram kutlaması değil; Cumhuriyet savaşında tarihi bir eylem olduğunu ve halkın ayağa kalkış günü olduğunu söyledi.

Son olarak basın açıklamasını halka açıklayan CHP İl Başkanı Ahmet Göktaş “Bizleri biz yapan, uygar toplumlarda yerimizi almamızı sağlayan, söz söyleme ve fikir üretme hakkımızı veren cumhuriyetimizi seviyoruz. Sevgili Cumhuriyetimizi korumak ve yükseltmek için içinde bulunacağımız şartları ve olumsuzlukları bir çırpıda yok ederek, bizlere miras olan cumhuriyetimize sahip çıkacağımıza hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tarih bir kez daha göstermiştir ki cumhuriyet ancak sevgiyle, saygıyla, inançla korunur. Yoksa makam ve mevki ile korunamaz. Bu sebeple halkımızın temiz ve samimi duygularıyla cumhuriyet hak ettiği değeri mutlaka kazanacaktır" dedi. Toplantı basın açıklamalarından sonra sonlandırıldı.