ODA TV internet sitesinin 20.10.2015 tarihinde yayınladığı gerçekle bağdaşmayan, yalan ve iftiraya dayalı ‘Nevşehir’de Neler Oluyor” başlıklı haberini, yargı kararına rağmen  yayınlamaya devam etmesine  Erişim Sağlayıcıları Birliği  ‘Dur’ dedi ve söz konusu haberin internet ortamından erişimini engelledi.

Oda Tv İnternet Sitesine İçerik Engelleme Cezası Verildi...

İnternet’ deki haber sitelerinden biri olan ODA TV, 20.10.2015 tarihinde yayınlanmaya başladığı ‘Nevşehir’de Neler Oluyor’ başlıklı hiçbir şekilde gerçeklerle bağdaşmayan haberi ile Nevşehir Belediyesi hakkında asılsız iddialara yer verdi ve bir takım suç isnatlarında bulundu  Aynı haber metni bazı kişiler tarafından sosyal paylaşım ağlarına da servis edilerek yayılmaya çalışıldı.

İftira mahiyetindeki bu yazıya ilişkin olarak  Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan başvuru sonucunda; Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği 2015/1640 D.İş sayılı kararı ile; yayınlanan haberin doğruluğunun araştırılarak yapılması gerektiğini, haberin kamuoyunu aydınlatma ve basın özgürlüğü kapsamında kalmadığının anlaşıldığını belirtmek suretiyle; 5651 sayılı Kanunun 9. Maddesi gereğince ilgili içeriğe “erişimin engellenmesine” ve kararın uygulanması için Erişim Sağlayıcıları Birliğine gönderilmesine karar vermişti.

Mahkeme Kararına rağmen; bahse konu yazının aynı internet sitesinde başka bir linkte ve başka internet sitelerinde yayınlanmaya devam etmesi üzerine Nevşehir Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından  bu kez Erişim Sağlayıcıları Birliğine başvuruda bulunularak 5651 sayılı kanunun 9.maddesinin 9.bendi gereğince Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğinin kararının, yazıyı yayınlayan diğer linkler için de uygulanması  talep edildi.

 Nevşehir Belediyesi’nin başvurusu üzerine Erişim Sağlayıcıları Birliği, gerçekle bağdaşmayan bu haberi yayınlayan diğer linklere de erişimi engellendi.

Bu arada Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği’nin 2015/1640 D.İş sayılı kararı,  10.12.2015 tarihinde kesinleşti ve müfterilerin Nevşehir Belediyesi’ne yönelik iftira dolu ifadeleri yanlarına kâr kalmadı.