Nevşehir'de bugün öğleden sonra yağan dolu ekili alanları beyaza bürüdü.  

Özellikle Gülşehir ve Acıgöl ilçeleriyle merkez belde ve köylerde bulunan bağ bahçe ve tarlalardaki ekili alanlara zarar verdi. Nevşehir Gülşehir Karayolunda dolu sürücülerde zor anlar yaşadı.

DOLU YERLERİ BEYAZA BÜRÜDÜ

Ekili alanlara büyük ölçüde zarar verdiğini dile getiren çiftçiler. En fazla bağ bahçe ve tarlalarda ekili alanlara zarar verdiğini söylediler.

Öte yandan üzüm bağları ve sebze bahçeleride doluda nasibini aldığını söyleyen çiftçiler.

Çiftçi Ali Aksoy, öğleden sonra yağan dolunun en fazla bağ ve bahçelerdeki ekili alanlara zarar verdi. Bu ekili kabak ve domates artık çıkmaz , buğdaylarda zarar vermiş alanlarımıza . Tekrar ekilmesi gerek ama bunda sonrada ekilmez zamanı geçmiştir dedi.

Çiftçi Kemal Gündüz, ise Dolu yağışı Sebze bahçelerine zarar verdi bazı yerlerde 20 santim dolu var. Zararın iki mislisi sigortasız Bahçeler var. Sebzelikler var bağ var. Onca emek  boşa gitti. Hava ısınsa yara almış yapraklarda dökülür. ''dedi.

Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Sulusaray kasabasında da etkili olan Dolu yağışı tüm ekili alanları beyaza bürüdü.Konuya ilişkin olarak Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz yaptığı açıklamasında ; Kasabamız döllük sarnıç taşlıbel alıçlı gözağacı bölgelerimizde dolu yağdı.Rabbim beterinden esirgesin dedi.

15 dakika süren şiddetli dolu yağışı Gülşehir Nevşehir arasında bağ bahçe ve tarlaları bakın ne hale getirdi.

Sulusaray ve Gülşehir'den manzaralar...