Ramazan bayramından sonra artan düğünlerde yaşanan yoğunluk Nevşehir Emniyetini adeta canından bezdirdi.

Bazı düğün sahiplerinin gece ve sabah saatlerindeki yasaklara uymaması, yasak olmasına rağmen havai fişek,silah atımı ve müziğin sesini gerektiğinden çok açarak çevresindeki insanları rahatsız etmesi sonrasında yapılan uyarıların da dikkate alınmamış olması, az da olsa huzuru kaçırdı. Bazı düğün sahipleri Emniyete bilgi verip, dilekçelere imza atmış olmalarına rağmen yasaklara riayet etmeyince ekipler tarafından uyarıldılar.

Hafta Sonları Düğünler Zirve Yapıyor

Gurbetçilerin memleketlerine dönmesi, yaz aylarının sonuna yaklaşılması ile artan düğünler, hafta sonları adeta zirve yapıyor. Onlarca düğünün yapıldığı kentte hiç kuşkusuz mevcut durum en fazla emniyet ekiplerine yoğun mesai yaptırıyor.

Düğün ve orkestra sahiplerine yükümlülüklerini hatırlatmak için gece yoğun bir mesai harcayan ekiplere, en fazla gece geç saatlerde müziği kesmeyenler mesai yaptırdı.

Herkese Eşit Davranılsın

Bazı düğün sahipleri sadece akşam saatlerinde değil sabahta yasağı delmekte ısrarcı oldukları gözlendi.

Pazar günü dinlenmek isteyen ancak müzik sesiyle uyanan vatandaşların ilk adresi 155 oluyor.

Alınan bilgiler ışığında düğün sahiplerine kuralları bir kez daha hatırlatan ekipler, rahatsızlığın önlenmesini sağladılar. Dilekçe imzalayıp, Emniyet’e vermiş olmalarına rağmen yasağa uymayan düğün sahiplerine yönelik cezai işlemlerin uygulanıp, uygulanmadığını sorgulayan vatandaşlar, herkese aynı kuralların uygulanmasını istediler. 

Özellikle en mutlu günlerimizde Hastası , Cenazesi, Bebeği olanları unutmayalım. Lütfen biraz daha anlayış... TEŞEKKÜRLER