Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Basınıyla buluştuğu kahvaltıda polisin görev yaptığı yerde herkesin can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu söyledi.

 

Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, polisin görev yaptığı yerde herkesin can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli olduğunu söyledi. Yüksel, zaman zaman kurumsal değil, ama kişisel hatalar olabileceğini, bu hataları yapan personele de uygun cezaların verileceğini belirtti.

 

Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, şehirde görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Emniyet Müdürlüğü Topuzlu Han Restoran'da, şube müdürlerinin de katılımıyla yapılan toplantıda, çalışmaları hakkında basın mensuplarına bilgi veren Yüksel, soruları da cevapladı.

 

Birinci amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu belirten Yüksel "Bütün gücümüzle bu konuda çalışıyoruz. Vatandaşımıza en iyi şekilde hizmetimizi sunmak, bu konuda gerekirse gece gündüz çalışmak bizim birinci görevimiz." dedi. Emniyet personeliyle birlikte halkın güven ve huzurunu temin etme yolunda çalıştıklarını vurgulayan Yüksel, şunları ifade etti: "Polis, görev yaptığı yerde istisnasız herkesin can ve mal güvenliğinden sorumludur. Polisin varlık sebebi de budur. Zaman zaman kurumsal değil, ama kişisel hatalar olabilir. Bunu da gerekli şekilde değerlendirir, kusuru olan personele uygun cezaları veririz. Kurumsal disiplini ön planda olan bir teşkilatız. Sayın Başbakanımız ve İçişleri Bakanımızın da ifade ettikleri üzere disiplin yönünden sıfır toleransla çalışıyoruz. Polis, halkın huzur ve güvenliğini sağlamada pasif davranmışsa, bu durum asli kusurdur ve gerekli tüm tedbirleri alırız. Böyle bir duruma kesinlikle müsamaha göstermeyiz."

 

Göreve başladığı ilk anda polisin vatandaşa karşı sağduyulu davranmasını, kırıcı olmamasını ve tartışmaya girmemesini istediğini şube müdürü arkadaşları aracılığı ile tüm personele ilettiğini kaydeden Yüksel, "Bizim İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından iletilen kurallara göre hareket etme zorunluluğumuz bulunuyor. Ama kuralları mümkün olduğu ölçüde toleranslı kullanmaya çalışıyoruz. Ceza yazmak birincil hedefimiz değil. Trafik konusunda örneğin, kurallar belli. Ama vatandaşımızı yapabileceğimiz oranda uyarı ile ceza yazmadan sorunu çözme yoluna başvuruyoruz. Vatandaşa durumu anlatmayı, uyarmayı tercih ediyoruz. Ama uyarılarımıza karşın ihlale devam ederse tartışmaya girmeden cezayı yazmak zorundayız." diye konuştu.

 

KIRMIZI IŞIK VE HIZ LİMİTİ İHLALLERİ KAMERALARLA TESPİT EDİLECEK

 

Mevcut kamera sistemlerine eklenecek yeni modüllerle plaka tanımalı radar ve kırmızı ışık ihlal sistemini yakın zamanda oluşturacaklarını ifade eden Yüksel, şu bilgileri verdi: "Yakın bir zamanda ilk plaka tanımalı radar ve kırmızı ışık ihlal sistemini devreye alacağız. Sistemi özellikle trafiğin veya kazaların yoğun olduğu Kapadokya Forum, Ürgüp- Nevşehir karayolu ve üniversite kavşağının bulunduğu alanların üzerinde uygulamaya başlayacağız. Yeni sistemle ihlaller ve sonrasında yaşanan kazaların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Sistem başladığında kim olursa olsun plakaya otomatik olarak cezalar yazılacak. Hız limiti aşımı ve kırmızı ışık ihlali yapılmaması konusunda bir kez daha uyarıda bulunuyoruz."

 

Yüksel, ulusal basında da geniş biçimde yer alan Avanos ilçesindeki kayıp erkek ve bayanı bulmak için yoğun bir biçimde çalıştıklarını belirterek, çözüm için azimlerinin ve niyetlerinin olduğunu kaydetti.

 

Emniyet Müdürü Yüksel, vatandaşın dilediği zaman Emniyet Müdürlüğüne gelerek sorun ve sıkıntılarını paylaşabileceğini de sözlerine ekledi.