NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de sıklıkla yaşanmasa da okullardaki asayiş olayları ilimizde eğitim camiasının da canını sıkmaya devam ediyor.

En son İstiklal Ortaokulu Müdürünün Şizofren hastası olduğu belirtilen bir genç tarafından bıçaklanarak hastanelik edilmesinin ardından akıllara gelen ilk soru okulların yeterince güvenli olup olmadığı.

Gerek öğrenci, gerek öğretmen, gerekse idareciler tarafından okul önlerinde bekleyen ve genelde kız çocuklarına musallat olan gençlerin ortaya çıkardığı olumsuzluklara karşın İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere hangi kurumun ne yapacağı merak konusu.

Edinilen bilgilere göre okullardan gelen şikayetler üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri dönem dönem imkanlar doğrultusunda özellikle okul çıkış saatlerinde sivil ekiplerle denetimde bulunuyor. Ancak, bu denetimler yetersiz.

Geçtiğimiz günlerde okul müdürünün bıçaklandığı İstiklal Ortaokulunda aynı binada 30 Ağustos İlkokulunun da yer alması, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin aynı koridordan sınıflarına ulaşmaları, aynı okul bahçesini kullanıyor olmasının sorunlara neden olduğu gözleniyor. Yeni eğitim sistemi ile birlikte ilk, orta ve lise okullarının birbirinden ayrılmasının genel prensip alınmasına rağmen Yeni TOKİ’deki ilkokul ve ortaokul eğitiminin bir arada yapılmasının önüne geçilmesi için yeni bir okulun yapılması gündemde. Ancak o okulun yapımı ve hizmete girmesinin de 2 yıl gibi süreyi bulacağı belirtiliyor.

Öte yandan il merkezindeki Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi ve Nevşehir Lisesi gibi okulların da güvenlik açısından riskli okullar arasında olduğunu söylemek mümkün. Bu okullar arasında Nevşehir Lisesi geçtiğimiz yıllarda özel güvenlik hizmeti alarak en azından okul bahçesini güvene aldığı gözleniyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şehir merkezinde her an yeni üzücü bir olayın yaşanabileceği okullara yönelik ilk etapta okul giriş çıkış kapılarının gün boyu denetim altında bulundurulacağı özel güvenlik tedbirleri alması bekleniyor.