Nevşehir'de yoğun kar ve kış şartları ile olumsuz hava şartları nedeni ile engelli ve hamile kamu personelleri Nevşehir Valiliğinden idari izinli olmaları konusunda talepleri var.

Soğuk, Yağışlı hava ve buzlu yollarda işe gidip gelmekte yaşadıkları zorluklara binayen sıkıntılarını FİB Haber Merkezimize ileten kamu çalışanı Engelli ve Hamile vatandaşlarımız bu konuda biraz daha hassasiyet ve pozitif ayrımcılık istiyorlar.

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafindan yayinlanan genelgenin 3. Maddesinde; "Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı  bölgedeki kamu görevlisi özürlüler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır" hükmü bulunmaktadır. Ancak öğrencilerin sömestr tatili nedeni ile tatil oldukları bu donemde olumsuz hava şartları olmasına rağmen Valiliklere genelgenin yayınlanmaması engelli çalışanları zor durumda bırakmaktadır. Olumsuz hava şartlarının devam ettiği bugünlerde Valiliğimizin konuya hassas bir şekilde yaklaşmasını bekliyoruz.