Nevşehir'de Gürültü Kirliliğine İsyan Eden Vatandaşlar Belediye'ye Veryansın Ediyor...

"Bu insanlar ya çıldırmış olmalı yada insanları çıldırtmaya kararlı ..." Nevşehir merkezinde  Sabah 07:00-08:00 de başlayıp Saat: 00:00-13:00 Gece yarılarına kadar yürütülen inşaat çalışmalarıyla Nevşehir de vatandaşı isyan ettiren çalışma için Belediye İZİN verdik demiş... 
Vatandaş İzin verdik cevabı üzerine Gülermisin ağlarmısın çıldırımısın...diyerel Nevşehir Belediyesine büyük tepkilerini dile getiriyor.
On bir ayın sultanı Ramazanı bize zehir ediyorlar. Böylesi manevi bir ayda sabah işe gidicez gece sahura kalkacağız ama beyhude valla eve gelmeyi istemiyoruz gece yarılarına kadar inşaat makine gürültü seslerinden artık bıktık ya. Ne dinlenebiliyoruz ne uyuyabiliyoruz nede bebeğimizi uyutabiliyoruz...

Bilgi Şikayet için Sorumlusu olarak Belediyeyi arıyoruz Cevap: İzinleri var diyor....

Allah aşkınıza çalışmanında belli şartları kuralları saatleri zamanı var. Kapalı mekanda değil açık olan bir yerde çalışma yapıyorsanız bu lurallara riayet edecek toplumu rahatsız etmeyeceksiniz.Bu görev başta Belediye nin ama sağolsunlar onlar engel olmayı bırakın izin veren merci olmuş.
Ey Nevşehir Belediyesi Sen burada yaşamıyorsun burada biz yaşıyoruz ve şu sıcak günlerinde penceremizi açamıyor evimizde oturamıyoruz bu gürültüden ... İzin verirken Sen kime sordunda izin verdin? Bizim ne rızamız nede iznimiz yok.Hakkımızı helal etmiyoruz. Bu konuda şikayetlerimizde gerekli mercilere yapacağız. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere Tüm Yetkilileride bu konuda göreve davet ediyoruz. Hiç kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok...Hele hele Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda ASLA...




 Türkiye'nin Gürültü Haritasında Nevşehir’de incelenecek


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gürültü noktasının belirlenmesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Adana, Samsun,  Eskişehir, Edirne, Muğla ve Nevşehir yer aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde gürültü kirliliğinin önüne geçmek için gürültü haritası hazırlama çalışmalarına başlandığını bildirdi.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, çalışma kapsamında 14 ilin belirlendiği, bu illerin karayolu, havayolu, demiryolu gibi gürültü alanlarının incelenerek Türkiye'nin gürültü haritasının çıkartılacağını belirtildi.

6 milyon avro tutarındaki projeyle ilgili 4 firmaya görev verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: 


"Türkiye genelinde şehirlerin gürültü noktalarının belirlenmesi ve buna uygun strateji planlarını hazırlanması için gürültü haritaları çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 14 il belirleyerek buraların yoğun gürültü alanlarını mercek altına aldı. Belirlenen iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Adana, Samsun,  Eskişehir, Edirne, Muğla ve Nevşehir yer aldı. Bu illerin gürültü haritasını hazırlayacak olan Bakanlık, daha sonra tüm Türkiye'nin gürültü haritasını çıkaracak."

Açıklamada, proje kapsamında büyükşehirlerin ulaşım alanlarının yakın takibe alındığına işaret edilerek, özellikle İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Kocaeli'nde bulunan karayolu, demiryolu, havaalanı  sanayi tesis alanlarının incelenerek, nihai stratejik gürültü haritaları oluşturulacağı belirtildi.

AB destekli projenin bütçesinin 6 milyon avro olduğu ifade edilen açıklamada, 30 ayda bitirilmesi planlanan projede bir Türk firmasının yanı sıra iki İspanyol ile bir İngiliz firmasının ortaklaşa görev aldığı açıklandı.