Nevşehir’de geçtiğimiz hafta öne çıkan gelişmeleri sizler için derledik.

Nevşehir'e Şehit Ateşi Düştü

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel’in henüz bir ay önce Emine Altıntaş ile nişanlandığı ve Kurban Bayramı’nda düğün yapmayı planladığı öğrenildi. Vatani görevini yaptıktan sonra Uzman Erbaşlık sınavına girerek kazanan ve ilk görev yeri olan Diyarbakır’da 1 yıldır görev yapan Adıgüzel’in şehit düştüğü haberi baba ocağına gece yarısı ulaştı.

Gece geç saatlerde şehidin Nevşehir’in Acıgöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Aksaray Caddesi Papatya Sokak’taki devine giden İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri burada baba Mustafa Adıgüzel ve anne Hatice Adıgüzel’e oğullarının şehit düştüğü haberini verdi.

Nevşehirli Şehit Kurban Bayramı'nda Evlenecekti

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerde güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel 19 Temmuz 2015 tarihinde nişanlanmıştı. 
 
Nevşehir Belediyesi’nin Adını Kullanarak Esnafları Dolandırmak İstiyorlar

Nevşehir’de son günlerde, Nevşehir Belediyesinin adını kullanarak yapılmak istenen dolandırıcılık girişimlerine karşı Nevşehirli vatandaşlar ve esnaflar uyarıldı.

Nevşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, son günlerde Nevşehir Belediyesi ile iş ilişkisi bulunan esnafları bazı ard niyetli kişi veya kişiler tarafından telefon ile aranmak suretiyle gerçekleştirilen bir dizi hayır hizmetlerinde kullanılmak üzere 2-3 bin TL arasındaki para istendiği şeklinde alınan ihbarlar üzerine, Nevşehir Belediyesi olarak söz konusu dolandırıcılık girişiminde bulunan kişi veya kişilere ilişkin olarak Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Nevşehir'de Otomobil Takla Attı, 1 Yaralı

Nevşehir Merkez Cevher Dudayev Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı Çevre Yolu Çevre yolu üzerinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında bir otomobil takla attı.
Nevşehir-Aksaray Çevre yolu Alt kısım Ertaş Petrol istikametine seyir halinde bulunan bir otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı.
 
Nevşehir Ülkü Ocaklarından Bayrak Asma Kampanyası

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Nevşehir’de Türk Bayrağı asma kampanyası başlatıldı.

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Nevşehir’de Türk Bayrağı asma kampanyası başlatıldı. Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici yaptığı açıklamada tüm Nevşehir halkını kampanyaya davet etti. 
 
Nevşehir'e İzne Gelen Askere Tır Çarptı

Ankara’da vatani görevini yaptığı birliğinden izin alan 21 yaşındaki Tahir Taştan, Topaklı ’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.
 
Kaza dün gece, Ankara -  Kayseri yolu üzerinde bulunan Avanos’a bağlı Topaklı köyünde meydana geldi.  Ankara İstikametinden- Kayseri istikametine seyir halindeki TIR gece 01.55 sıralarında arkadaşlarından yemekten dönen Tahir Taştan’a çarparak olay yerinden kaçtı.

Okulların Açılış Tarihi Ertelendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu okulların açılış tarihini turizmcilerin talebi doğrultusunda ertelendiğini açıkladı. 2010-2016 eğitim öğretim yılı 28 Eylül Pazaresi gününden itibaren başlayacak.

Nevşehir'de Vatandaşlara Türk Bayrağı Dağıtıldı

Ülkemizde son günlerde yaşanan terör olaylarına karşı, halkımızın bir ve beraber olduğumuzu tüm kamuoyuna ulaştırmak amacıyla 5 bin Türk Bayrağı dağıtıldı.
Nevşehir Belediyesi ile Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde, Ziraat Bankası önünde oluşturulan stantta vatandaşlarımıza Türk Bayrağı dağıtıldı. Vatandaşların ev ve işyerlerine şanlı bayrağımızı asarak, yaşanan terör olaylarına karşı her zamankinden daha da çok birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu, milli bir ruh içinde ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilen Türk Bayrağı dağıtımına vatandaşlarımız büyük bir ilgi gösterdi.
 
Uçhisar ve Göreme Halkı İsyanda

Türkiye’nin turizm cenneti Kapadokya’nın kalbi olan Uçhisar ve Göreme’nin bir yılını yemek bu kadar ucuz mu?

Kapadokya’da sıcak asfalt çalışmaları aralıksız devam ediyor ancak üç ayda bitmesi planlanan Uçhisar – Göreme arasında ki yol ne yazık ki henüz bitmedi. 20 Mayıs 2015 tarihinde başlayan sıcak asfalt çalışmaları 18 Ağustos 2015 tarihinde bitirilmek şartıyla Acerler firmasına verildi.  Bugün ise 21 Ağustos 2015 Cuma günü olmasına rağmen Acerler firması tarafından başlatılan sıcak asfalt çalışmaları ne yazık ki halen bitirilememesi ise Uçhisar ve Göreme halkını adeta isyan ettirdi. 

Nevşehir’de Teröre Lanet Yürüyüşü Düzenlenecek

Nevşehir’de 23 Ağustos 2015 Pazar günü ‘’Teröre Lanet Yürüyüşü’’ düzenlenecek.

Nevşehir’de 23 Ağustos Pazar günü saat 18.00’de Borsa Kavşağından başlayacak ve Valilik önünde sona erecek olan ‘’Teröre Lanet Yürüyüşü’’ düzenleniyor.
Nevşehir’de yürüyüşü organize eden Ömer Faruk Şahin isimli vatandaş yürüyüşe tüm Nevşehir halkını davet ediyoruz. Teröre Lanet Yürüyüşüne katılmak isteyen tüm hemşerilerimizi Türk Bayraklarıyla yürüyüşü destek vermelerini bekliyoruz diye konuştu. 

Polise Saldıran Terörist Nevşehirli Çıktı

İstanbul Dolmabahçe Sarayında nöbet tutan polislere saldıran teröristin Nevşehirli olması şok etkisi yarattı.

Önceki gün İstanbul Dolmabahçe Sarayında nöbet kulübesinde nöbet tutan polislere uzun namlulu silahlarla saldıran iki teröristten bir tanesinin Nevşehirli olması Nevşehir’de şok etkisi yarattı.

Polislere saldıran Ayberk Demirdöğen isimli saldırgan Nevşehir’de bir aile tarafından yetiştirme yurdundan evlatlık olarak alındığı öğrenildi. Evlatlık alan aile tarafından büyütülen, İlk ve ortaokulu Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulunda, 2000 Evler Anadolu Lisesinde okuyan Ayberk Demirdöğen daha sonra ise Marmara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi’ni kazandı. Nevşehir nüfusuna kayıtlı 1991 doğumlu olan Ayberk Demirdöğen üniversitede de çeşitli eylemlere katıldığı öğrenilirken son olarak polislere düzenlenen terörist saldıra da gündeme geldi.

Nevşehir’de kendisini evlatlık olarak alan aile ise haberi duyduğu ilk günden itibaren adeta perişan oldu. Ayberk Demirdöğen’in evlatlık alan ailenin Nevşehir’den taşınmayı düşündüğü öğrenildi.