Nevşehir ilinde farklı kurum ve kuruluşların işbirliğinde her ay farklı bir etkinliğin yapılacağı kaydedildi.

Avrupa Birliği ve projeler konusunda il genelinde farkındalık kazandırmak ve Nevşehir iline daha çok hibe kazandırmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

2 EKİM 2012’DE LEONARDO DA VINCI TOPLANTISI YAPILACAK

Nevşehir’de Leonardo Da Vinci Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı ve Proje Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Genel Koordinatörü Serkan Başar, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Üniversitesi, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Leonardo Da Vinci Bölgesel bilgilendirme toplantısı ve proje çalıştayı yapılacağını söyledi.

2 Ekim 2012 Salı günü Nevşehir Dedeman Hotel’de gerçekleştirilecek etkinliğe Nevşehir, Kırşehir, Aksaray ve Niğde illerinden akademisyen, STK ve Kobi temsilciler ve eğitimcilerin katılacağını dile getiren Başar “Bir gün boyunca sürecek olan etkinlikte Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Leonardo Da Vinci koordinatörlüğünden eğitimciler yer alacak. Özellikle son 3 yılda hareketlilik projeleri kapsamında Türkiye’de büyük başarılara imza atan ve 2 milyonun üzerinde hibe alan Nevşehir ilinde bu tür toplantılara ve çalışmalara önem veriyoruz. Her ay buna benzer etkinlikler devam edecek” dedi.  

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİ Ğİ BAŞARIYI GETİRİYOR

Kurumlar arası işbirliğinin ve katılımcı yönetim anlayışının son yıllarda Nevşehir’de bir vizyon haline geldiğini belirten Başar ayrıca, Nevşehir Valiliği koordinasyonunda Avrupa Birliği Uyum, danışma ve yönlendirme kurulu ile sağlanan kurumlar arası işbirliği beraberinde başarıyı getiriyor.

Son yıllarda Avrupa Birliği projeleri ile Türkiye’de en çok konuşulan iller arasında yer alan Nevşehir’in bu başarısında yerel yönetimlerden üniversitesine, STK’larından kobilerine kadar her kesimin desteği büyük.  Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali ve teknik destek çağrılarında da diğer illere göre daha çok proje başvurusu yapan, daha kaliteli proje fikirleri üreten ve dolayısıyla daha çok hibe desteği alan il Nevşehir..Örneğin, Nevşehir Üniversitesi projelerde ve öğrencilerin yurt dışı hareketliliklerinde sürekli büyüyen bir kurum.  Özellikle Nevşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok ilçe ve belde belediyelerinin Avrupa Birliği projeleri var. İl Özel idaremiz özellikle kalkınma ajansında aldığı desteklerle farklı ve etkili hizmetler yapıyor. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise yıllardır proje konularında zirvede. Bu kurumlarda projeler alanında çalışan tüm arkadaşlarımızda bir arada çalışıyoruz. Bir hibe duyurusu yayınlandığında kendi kurduğumuz ağ ile anında iletişime geçiyoruz ve çalışmalara başlıyoruz. Yeri geliyor bizler bu kurumlara, yeri geliyor bu kurumlarda çalışan arkadaşlarımız bizler için proje yazıyorlar. Önemli olan Nevşehir’e ne kadar çok hibe ve hizmet kazandırabildiğimiz… En güzel olan ise şu: Valimizden belediye başkanımıza, rektörümüzden milli eğitim müdürümüze kadar Nevşehir ilinde tüm yöneticilerimizle uyum içerisinde çalışıyoruz. Her biri proje çalışmalarında bizlere sonsuz destek sağlıyorlar” dedi.

HER AY BİR ETKİNLİK

Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Nevşehir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğinde her ay Avrupa Birliği, proje döngüsü ve hibe programları vb. konularda bir etkinliğin gerçekleşeceği kaydedildi.

Önümüzdeki aylarda Nevşehir Üniversitesi’nde Proje Eğitim Günlerinin başlayacağı ve bu eğitimlere diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katılacağı belirtildi

KAPADOKYA AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PLATFORMU

Nevşehir ilindeki etkin kuruluşların bir araya gelerek oluşturdukları Kapadokya Avrupa Birliği Gençlik Plaformuna üyelikler devam ediyor. Facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinden arama yoluyla bulunabilen platform üzerinden ilgililer her türlü duyuruya ulaşabiliyor. Dileyenler platformun facebook sayfasında www.nevsehirab.gov.tr sitesinden de ulaşabiliyor.