Nevşehir’de dün etkili bir şekilde yağan kar yağışının ardından araç sürücüleri soluğu lastikçilerde aldı.

1 Aralık 2015 tarihine kadar araç sürücülerinin kış lastiklerini taktırmaları konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araç sürücüleri uyarmıştı. Ancak bazı illerde olduğu gibi Nevşehir’de de bazı araç sürücüleri kar yağışını bekledikleri görüldü. Nevşehir’de dün etkili bir şekilde yağan kar yağışı ve gece saatlerinde yollarda olan buzlanmalardan dolayı araç sürücüleri sabahın erken saatlerinden itibaren lastikçilerden uzun kuyruklar oluşturdu.

Nevşehir’de Pirelli lastiğinin bayiliğini yapan Durmuş Yüksel ise bu durumun sürücülerin büyük ihmali olduğunu ifade etti. Yüksel, ‘’Kış lastiklerini vatandaşlarımız daha önceden daha erken zamanlarda taktırmalarını biz lastik bayileri olarak tavsiye ediyoruz. Şuanda yoğunluğumuz korkunç derece de fazla çünkü insanlar 1 Aralık tarihini bekliyor ve son günler de korkunç bir şekilde yoğunluk oluşuyor. Günlük 150 aracın araç lastiklerini değişim yaptık. Bunu da vatandaşlarımızın ihmalinden başka bir şeye bağlamıyoruz’’ diye konuştu.

Aracına kış lastiği taktırmak isteyen bir araç sürücüsü ise biz kar düşmesini bekledik. Kar düşünce bizde kış lastiklerini taktıralım dedik. Birazda kendimizi zorunluluğu olarak gördük kazadan beladan kurtulmak için dedi.