Nevşehir Merkez Mehmet Aşık Kutlu Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Fatih Aydın’ın yetiştirdiği 16 Hafız, “Aşere, Takrib ve Tayyibe” ilminden icazet aldı.

Nesillerdir devam eden kurra hafızlık geleneği silsilesine yeni hafızlar eklendi.

İcazet Merasimi Programına Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, MHP Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, A. Celalettin Altunkaya, Yaşar Bolat, İlçe Müftüleri, Misafir Kurralar, din görevlileri ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii’nde düzenlenen programa, Türkiye’nin seçkin Kurra Hafızlarının Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle devam edildi.

Programa Misafir Kurra Hafızlardan;

Kurra Hafız Yaşar Çuhadar-Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi, Kurra Hafız Fatih Okumuş-Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi, Fakih Kılıçoğlu – İstanbul Sancakepe Sançar Kur’an Kursu Öğreticisi, Bünyamin Araz- İstanbul Büyükşehir Görevlisi, Hasan Kömürcü- Ataşehir Selmani Ferasi Camii İmam-Hatibi, Ferhat Kars- Küçükyalı Emek Camii İmam-Hatibi, Mehmet Çelik- Gözcü Baba Kur’an Kursu Öğreticisi, Metin Çakar- Eyüp Sultan Camii İmam-Hatibi, Ali Derman-Mecidiye Köy Merkez Camii İmam-Hatibi, Mustafa Kızılcıoğlu-Bağcılar İstoç Camii İmam-Hatibi, Ali Öztorun- Kadıköy Feneryolu Camii İmam-Hatibi, Yunus Koçan-Hacı Bayram Veli Camii İmam-Hatibi, Nuri Gurbetoğlu- Mamak Merkez Camii İmam-Hatibi, Selami Seçgin- Nebi Yaşar Bahçeli Evler İmam Buhari Camii İmam-Hatibi, Emrah Divanlıoğlu- Zonguldak İlahiyat Fakültesi Görevlisi, İbrahim Furkan Çınar-Şereflikoçhisar Aziz Mahmut Hüdai K.K. Öğreticisi, Mustafa Kaplan-Konya Havzan K.K. Öğreticisi, Abdusselam Fırat- Konya Elmas K.K. Öğreticisi, Selami Seçkin-Ankara Zincirli Camii İmam-Hatibi katıldı.

İcazet merasimi Reis’ül Kurra İbrahim Tanrıkulu’nun başkanlığında icra edildi.

Düzenlenen program, Kurra Hafız Abdüsselam Fırat’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.  

Tilavetin ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Nevşehir ilinde böyle nitelikli bir Kur’an, Aşere-Takrip-Tayyibe kursumuzun olması ve 16 meslektaşımızın başarıyla icazetlerini alması bizim için bir iftihar vesilesi olacaktır. Merasimimize Şeyhul-Kurra İbrahim Tanrıkulu, Yaşar Çuhadar ve Fatih Okumuş Hocalarımın ve seçkin 14 Kurra Hafızın iştirakleri de bizi oldukça memnun etmiştir. Okunanların anlaşılması, anlaşılanların yaşanması, yaşananların yaşatılması dilek ve temennisiyle, başta Milletvekillerimize ve İl Müftülerimiz olmak üzere tüm katılımcılara Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Yaklaşık 5 saat süren programın öğle öncesinde misafir okuyucular vücuhatlı aşrı şerifler okudu.

İcazet alan öğrenciler hatim tertibi olarak bilinen İhlas, Felak, Nas, Fatiha ve Bakara’nın ilk 5 ayetini, aşere takrip üzerine son ders olarak okudular. Öğrencilerin hocası Kurra Hafız Fatih Aydın, Peygamber Efendimiz (SAV) den günümüze kadar gelen kıraat silsilesini dinleyicilere okudu.

Reisü’l- Kurra İbrahim Tanrıkulu, Fatih Okumuş ve Yakup Öztürk birer dua yaptılar.

İcazetnameler ve hediyelerin takdiminin ardından icazet merasimi, toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. İcazet merasimi sonrası, cami önünde tüm davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Hafızları yetiştiren Merkez Mehmet Aşık Kutlu Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Fatih Aydın, yaklaşık 5 yıldan beri bu hizmeti sürdürmeye çalışıyoruz. Bugün itibarıyla 16 öğrenciye “Aşere, takrib ve tayyibe” ilminden icazet verdik.” diye konuştu.

1. dönem “Aşere Takrip-Tayyibe Kursu” ndan mezun olan Kurra Hafızlarımız:

1)    Kurra Hafız Fatih Ateş / Merkez Uzman İmam-Hatip

2)    Kurra Hafız Ahmet Sürücü / Merkez İmam-Hatip

3)    Kurra Hafız Durmuş Aydoğdu / Merkez İmam-Hatip

4)    Kurra Hafız Mustafa Arısüt / Merkez İmam-Hatip

5)    Kurra Hafız Adem Dartar / Merkez İmam-Hatip

6)    Kurra Hafız Ali Rıza Taşkasen / Merkez İmam-Hatip

7)    Kurra Hafız Abdullah Tekeç / Merkez İmam-Hatip

8)    Kurra Hafız Çetin Cingitaş / Merkez İmam-Hatip

9)    Kurra Hafız Abdullah Yapıcı / Merkez Müezzin-Kayyım

10) Kurra Hafız Ali Ürkmez / Merkez Müezzin-Kayyım

11) Kurra Hafız Ömer Yiğit / Müezzin-Kayyım

12) Kurra Hafız İlhan Kaya / İmam-Hatip-Acıgöl

13) Kurra Hafız Mustafa Çiftçi / Vaiz- Gülşehir

14) Kurra Hafız Mehmet Ali Yakupoğlu / İmam-Hatip-Gülşehir

15) Kurra Hafız Muhammed Altıparmak / İmam-Hatip-Gülşehir

16) Kurra Hafız Mustafa Sezen / Müezzin-Kayyım-Gülşehir