NEVŞEHİR(MHA) Hak dininin Peygamberi Hz. Muhammet (s.a.v)’in doğum yıldönümü nedeniyle kutlanan kutlu doğum haftası ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Program çerçevesinde 14-20 Nisan 2015 tarihleri arasında Ahşap büfelerde bulunan Diyanet Yayınları bürosunda dini kitaplar indirimli olarak alınabilecek.

14 Nisan 2015 Salı günü İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde bir konferans verecek. Aynı gün İl Müftü Yardımcısı Haksever Merkeze bağlı Göre kasabasında Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir konferans verecek. Yine aynı gün İl Müftüsü Yakup Öztürk Avanos ilçesinde, Müftü Yardımcısı Celalettin Altunkaya Nevşehir Lisesinde birer konferans verecekler.

15 Nisan 2015 Çarşamba günü İl Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’in konferans adresi bu kez Merkeze bağlı Çat Kasabası ve İcik Köyü olacak. Aynı gün Gülşen Yeni başkanlığındaki bayan irşat heyeti Hastane, Kadın Sığınma Evi, Rehabilitasyon Merkezleri ile Sevgi evlerinde kutlu doğum haftası dolayısıyla ziyaretlerde bulunacaklar. Bu arada Göreme ve Kavak Kasabalarında kutlu doğum haftası konferansları verilirken, Şehit Aileleri bir heyet tarafından ziyaret edilecekler.

16 Nisan 2015 Perşembe günü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş’in katılacağı program Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek. Aynı gün akşam saatlerinde yine Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde Lise ve Orta okullar arası Kuran Kursu Öğrencileri arası düzenlenen Mektup ve Kuranı Kerimi güzel okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

17 Nisan 2015 Cuma günü İlahiyatçı Mustafa Aydoğdu tarafından merkeze bağlı Kaymaklı kasabasında bir konferans düzenlenecek. Bu arada Cuma hutbesini Kurşunlu Camiinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş verecek. Keleş Ürgüp ilçesinde de konferansa katılacak. Aynı gün il Vaizi Uğur Kuru ise Nevşehir Devlet Hastanesinde düzenlenecek olan konferans programında konuşmacı olacak.

18 Nisan 2015 Cumartesi günü Merkeze bağlı Uçhisar Kasabasında ve Sulusaray Kasabasında da birer kutlu doğum haftası konferansı düzenlenecek. Bu konferanslarda İl Vaizi Uğur Kuru ve İl Vaizi Mustafa Şahin konuşmacı olacaklar.

İl Müftülüğü tarafından kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlenecek kutlama programı 20 Nisan 2015 Pazartesi günü Damat İbrahimpaşa Spor salonunda düzenlenecek olan programla sona erecek. Buradaki programda Kuran ziyafeti ve mehteran konseri sunulacak. Programda ayrıca Hafız Osman Şahin, Dr. Fatih Okumuş, Hafız Yaşar Çuhadar ve Hafız Mansur Sağır okuyacakları Kuranı Kerim ayetleri ile programı izleyenlere manevi bir haz verecekler.