Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı güvenlik kameraları saniye saniye kaydetti.

Olay ramazanın son günü gece 02.00 sıraları, sahur vaktinde Turgut Özal Kültür Merkezi alt katında bulunan işletmesi özel firma tarafından yapılan Kardeşler Kapalı Oto Parkta meydana geldi.

Resmi kurumların yediemin oto parkı olarakta hizmet veren işletmeye 30 Haziran tarihinde Trafik ekipleri tarafından plakasız olarak işlem yapılarak çekilen 2011 model mondial motosikletin otopark işletmecilerinin 16.07.2015 tarihinde ramazanın son sahurunu yaptıkları anda çalıştırılarak otoparktan uzaklaştığını farketmeleri üzerine son sistem güvenlik araçlarıyla donatılan otoparkın güvenlik kameralarını inceleyerek bir saat içinde çalınan motosikleti ve binerek uzaklaşan kişiyi tespit etmelerinin ardından durumu jandarmaya bildirmeleri ile motosiklet Ürgüp’e bağlı bir köyde bulunarak yeniden otopark yetkililerine teslim edildi.

Otopark işletmecisi Mustafa Doğru, avukatı Mehmet Baş ile İlçe Polis Merkezine giderek motosikleti çaldığı iddia edilen Ö.Ö. isimli şahıstan davacı olduklarını ifade ederek Otoparkımızda 2009 yılından beri hizmet veriyoruz, böylesine olaylara karşı müşterilerimizin bizlere emanet ettiği araçları ve işletmemizin güvenliği için kameralarımız 24 saat kayıt yapıyor dedi.