Nevşehir Oto Galericilerinden Otoşov sahibi İrfan Kaynak, öğretmen, memur gibi meslek sahiplerinin yanı sıra akademisyenlerin de ikinci el otomobil alım satımı yaptığının bunun ise kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Orta Anadolu Bölgesi'nin en büyük otomobil galerecileri esnaflarının kenti Nevşehir de galericiler sinek avlıyor.

Otomobil alım satımı yapan kamu çalışanlarının sayısı her geçen artıyor. 
Otoşov sahibi İrfan Kaynak, korsan galericilere karşı maliyenin harekete geçmesini istedi. Vergi ödediklerini ancak bunun karşılığında devletten yardım ve ilgi görmediklerini savunan Kaynak, "Satttığımız her otomobilden devlete vergi ödüyoruz. Ancak yaygın olarak öğretmen, memur, doktorların yanı sıra akademisyenler ikinci el otomobil alım satımı yapmakta. Devlette tek kuruş vergi vermeden otomobil alım satımı yapanlara karşı vergi dairesinin harekete geçmesini istiyoruz. İkinci el otomobil alım-satımında kayıt dışılığın had safhaya ulaştığı Nevşehir'de bir türlü sesimizi duyuramıyoruz." dedi.


Vatandaşların otomobil alım satımı yaparken galericileri tercih etmesinin kendi çıkar ve menfaatleri için olduğunu da sözlerine ekleyen Kaynak, "Korsan olarak otomobil alım satımı yapanlar araçların kilometresini düşürmekte, varsa kazada hasar görmüş yerlerini saklamakta ve karşılarında muhatap bulamamaktadır. Bu da alıcının mağdur edilmesine neden olmakta. Galerici esnafları ise alıcı sahipleri için direk muhatabını karşılarında bulabilecekleri her türlü şikayetlerini yapabilemelerine imkan sağlayacaklardır  " şeklinde konuştu.