Nevşehir’in Avanos ilçesinde otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atan otomobilde bulunan 3 kişi hayatını kaybederken,bir kişi yaralandı.

Kaza, Nevşehir-Kayseri Karayolu’nun 8. Kilometresinde bulunan Avanos ilçesinin Bozca köyü yakınlarında meydana geldi.

Mehmet Bilman (24) kullandığı 50 UL 829 plakalı otomobille Avanos ilçesinden Bozca köyüne doğru seyir halinde iken köye yakın bir yerde aracın direksiyon hakimiyetini kaybederek  takla attı. Takla atarak karşı şeride geçen otomobilde bulunan sürücü Mehmet Bilman ile annesi Hatice Bilman otomobilden yola fırladı. Görgü tanıklarının iddiasına göre ise anne ve oğul yerde yatarken yoldan geçen bir otomobilin çarpması sonucunda hayatlarını kaybetti. Otomobilde bulunan sürücü Mehmet Bilman’ın bir hafta önce evlendiği eşi Pakize Bilman (23) ile sürücünün babası Mehmet Bilman (80) ise olay yerine gelen ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Baba Mehmet Bilman’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cenazeler otopsi yapılmak üzere Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaklaşık 3 saat tek taraflı olarak trafiğe kapatılan karayolu, Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı inceleme sonrasında cesetlerin kaldırılması sonucunda tekrar trafiğe açıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ürgüp sanayiide oto lastikçide çalışan Mehmet Bilman sevk ve idaresindeki 50 UL 829 plakalı araç dün gece Avanos Ürgüp yol ayrımında kontrolden çıkarak sulama kanalına düştü.

Kazada sürücü Mehmet Bilman ile annesi ve babası hayatını kaybederken, 26 ağustos 2014 tarihinde nikahları kıyılan Pakize Bilman ise olay yerine gelen ambulansla ağır yaralı olarak Nevşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Aslen Bozca’lı olan Mehmet Bilman’a annesi ve babasına Allah’tan rahmet diliyoruz.

 

Mehmet Bilman, 2 ay önce kıyılan nikahla Pakize Bilman ile hayatını birleştirmişti.