Nevşehir'de iki ayrı markette yaşanan sahte para olayı, Nevşehirli  esnafları tedirgin etti.

Edindiğimiz bilgilere göre; Nevşehir merkez 2000 Evler Mahallesi’nde, saat 17.00 sıralarında iki markete yarım saat aralıkla giden esmer tenli bir şahıs, alışveriş yaptıktan sonra sahte banknot kullanmak istedi. Market görevlilerinin durumu anlaması üzerine şahıslar hızla marketten kaçarak uzaklaştı. Kaçan şahıslar her yerde aranıyor.

Bu sefer Kasiyerlerin uyanıklığı ile atlatılan Sahte para dolandırcıları yarın bir başka esnafımızın kapısını çalabilir.Bu konuda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için Nevşehir'de tüm esnaflarımızın dikkatli olmaları için uyarıyoruz.
"Sahte paraya kurban olmayın"

Vatandaşların alışveriş yaptıkları kişilerden şüphelenmeleri halinde 155 Polis İmdat Hattını aramalarını isteyen polisler, Halkımız bundan dolayı çok dikkatli olmalı" dediler.

SAHTE PARAYI NASIL AYIRACAKSINIZ

Polisler sahte paraya karşı şu bilgileri verdiler:

"Sahte paraya karşı; banknotun güvenliğinden kuşku duyduğunuz taktirde, lütfen gerçekliğinden emin olunuz, diğer bir banknot ile karşılaştırınız. Sahte parayı aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyiniz. Şahıs eşkaline ilişkin bilgiler, mümkünse kimlik bilgilerini, hatta otonun plakasını ve diğer özelliklerini tespit ediniz. Şahsı mümkün mertebe oyalayınız. Bu arada en kısa sürede 155 Polis İmdat veya başka bir kanaldan bize ulaşın. Sahte parayı görevlilere teslim edin. Yapacağınız ihbarın, aranan kişinin, şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkartılmasına yardımcı olabileceğini unutmayın."
SAHTE PARA NASIL ANLAŞILIR?

Sahte para kurbanı olmamak için şöyle yapın:

Paraları tek tek sayın

Dolandırıcılar sahte parayı gerçek para içine aralıklarla koyuyor.

Kağıt kalitesine dikkat edin

Sahte paralarda kullanılan kağıdın kalitesi orijinal banknot’tan daha düşük ve üzerindeki resim ve yazılar daha soluk.

Hologram bandını kontrol edin

Paraya değişik açılardan bakıldığında, hologram bandının farklı renkler verdiğinin görülmesi gerekir.

Parayı ışığa tutun

Işığa bakıldığında paranın içindeki Atatürk resmi olmayan veya bozuk olan para sahtedir. Sahte bir banknotu dikkatli bir bakışla çok kısa bir sürede ayırt edilebilirsiniz.