En son geçtiğimiz hafta Nevşehir Gülşehir yolunda sürü halindeki bir Yaban domuzuna çarpan bir vatandaşın aracı pert olmuş.Kaza sonrası bir domuz ölmüştü.

En son Gülşehir ve çevresinden Gelen Şikâyetlerin artması ssonrası Gülşehir Avcılar Derneği domuz Avina çıktı ettik. Bugüne Kadar 8 tane domuz vurdukları belirten Dernek baskanı Ahmet Can'' Gruplar Halinde gezen domuzlar, mısır pancar tarlalarında Büyük hasarlar veriyor ettik. Saatlerinde Ortaya Çıkan domuzları avlamak for Dernek üyelerimizle Birlikte avlanmaya Çıkıyoruz Aksam.'' Dedi.

Bölgemizde'' vaşak'' ın protection Altına alınmasından dolayı Sürek avının yapılamadığını belirten Ahmet AYRICA Can, Domuz sürülerinin Açıksaray Köprüsünü güzergâh Olarak kullandığını belirterek yetkililerden met alana Bariyer yapmalarını Istedi nesli Tükenen hayvanlar listesine Giren ettik Görülen. 

Kırşehir de Yaban domuzlarından muzdarip...
Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, mısır, ayçiçeği ve nohut tarlalarına zarar vermeleri nedeniyle yaban domuzlarına yönelik sürek avı yapıldığını ifade etti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığından alınan izinle Kırşehir Avcılar Derneği üyelerinin ve köylülerin katılımıyla merkeze bağlı 3 köyde yaban domuzlarının avlandığını bildirdi. 

Köy muhtarlarının müracaatı üzerine 1 günlüğüne böyle bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade eden Şahin, sürek avı yapılırken yaban domuzu popülasyonu ve doğal dengeye de dikkat ettiklerini vurguladı.

Şahin, şunları kaydetti:

"Son yıllarda büyük artış göstererek ekili ve Dikili alanlara kültür bitkilerini yemek, çiğnemek, tarlayı burnuyla sürüp tahrip etmek suretiyle zarar veren yabani domuzlarına karşı Yeşilli, Karaduraklı ve Uzunali köyü muhtarlarının müracaatı, Çevre ve Orman Bakanlığından alınan izin sonucu Kırşehir Avcılar Derneği üyelerinin ve köylülerin katılımıyla sürek avı düzenlendi. Söz konusu köylerdeki sürek avı sonucunda özellikle Mısır, ayçiçeği, nohut ve diğer tarımsal ürünlere zarar veren yabani domuzların öldürülmesi sağlanmış ve böylece yabani domuz popülasyonunun zarar eşiğini geçmesi engellenmiştir. Tespit edilen itibariyle 17 yaban domuzu etkisiz hale getirilmiştir."