Nevşehir'de yaşanan kuraklık sebebiyle çiftçiler kar duasına çıkacağı bildirildi.

Ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir çiftçiside hasretle kar yağışını beklediği belirtildi.
Son yılların en kurak kış mevsimini yaşayan Nevşehir'de üreticiler tarladaki mahsulün telef olmaması için duaya çıkacak. Çeşitli belde ve köylerde halk cuma namazının ardından topluca arazilere giderek kar duası yapacak. 

Nevşehirli Çiftçilerimiz Son yılların en kurak mevsimini geçirdiklerini belirterek, "Yağmur yağmadı, kar yağmadı, çeşmelerimiz kurudu. Ektiğimiz ekinin bir kısmı çıktı bir kısmı çıkmadı. Bizde köylüler olarak hocamızla birlikte kar ve yağmur duasına çıkmayı planladık. Allah’tan yağmur ve kar yağmasını dileyeceğiz".

Eyüp Köylü adlı çiftçi de her yıl bu mevsimde kar yağdığını ancak bu yıl kar ve yağmurun yağmadığını belirterek, "Çok kurak bir mevsim geçiriyoruz. Bizde köylüler olarak duaya çıkmayı uygun bulduk. İnşallah dualarımız kabul olur. Kar ve yağmur yağar" diye konuştu. 


Konuya ilişkin Nevşehirli Çiftçilerimiz"Havanın sıcak geçmesinden dolayı ekinler büyüme evresine girdi. Fakat kar yağışının olmaması kurak bir kış geçmesine neden oluyor. Eğer ki kar yağmadığı takdirde bu buğdayları don keser ve büyük ölçüde ürün kaybına neden olur. Tabi kışın olmaması farelerin de daha fazla üremesine sebep olmaktadır. Çiftçimiz bugünleri fırsat bilerek tarla faresi ile gerekli mücadeleyi yapması gerekir. Inşallah beklediğimiz kar yağar ve çiftçimizin yüzü güler." diye konuştular.