Nevşehir İHH insani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel,Nevşehir'de yaşayan Afganlı mültecilerin sorunlarını dinledi.
Şehrimizde sığınmacı ve mülteci olan afganlılarla istişare toplantısı yapan İHH Nevşehir koordinatörü Baki Öncel zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 100 Afganlıyla yaptığı istişare toplantısında sorunlara çözüm odaklı ne yapıla bildiri İHH İNSANİ YARDIM DERNEĞİ olarak görüşüyor ve bu insanların şu kış gününde yaraları sarılmalı dertlerine derman olunmalı diye düşünüyoruz dedi..

Ucuz işçi olarak inşaatlarda günlerce, hatta aylarca çalıştırıldıkları halde parasını alamayıp evine ekmek götüremediği için ailesi ve çocukları açlık sefalet içinde yaşayan bu insanların hakları mutlaka aranmalı dedi.

Yakacaksız, yiyeceksin, hiiyen şartlarına uymayan şartlarda hayat sürmenin zor olduğunu anlatan Baki öncel ; - "Her insanın onuru ve gururu vardır. Günlerce ucuz işçi olarak çalıştırıldıkları yetmezmiş gibi hak ettiklerini vermemek onları çocuklarının karşısına mahcup bir şekilde çıkarmak hangi insanlık anlayışının tezahürüdür " dedi. 

Buna rağmen komşusuyla bir ekmeğinin yarısını paylaşan Nevşehirimizin kadirşinas halkına da bu insanca davranışından dolayı ne kadar dua etsek azdır diyen İHH başkanı Baki öncel Afganlı mültecilerin ve diğer mazlumların yarasına hep birlikte melhem olmalıyız dedi.

Nevşehir de hala hazırda yaklaşık olarak 400 Afganlı bulunuyor.