NEVŞEHİR(MHA) Yetenekli ve Üstün Zekâlı Çocuklarla ilgili AB Üyesi Ülkelerde yapılan çalışmaları gözlemlemek amacıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin yürüttüğü Talented Children Erasmus + projesi kapsamında  Çek Cumhuriyeti Regional Pedagogical-Psychological Counselling Centre ve İngiltere’den Titan Partnership kurumları temsilcileri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyarette bulundular.

18 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen hareketlilik kapsamında gelen katılımcılar Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli’yi proje koordinatörü Serkan Başar’ın eşliğinde ziyaret ettiler.

Görüşmede İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Doğan Kürekli heyete Kendilerini ilimizde görmekten mutluluk duyduğunu belirtti ve Türkiye’de Yetenekli ve Üstün Zekâlı Çocuklarla alakalı ülkemizde yapılan uygulamalar ile alakalı bilgi verdi.

Heyet ise üstün yetenekli öğrencilerle ilgili Nevşehir’de yapılan uygulamaların ülkelerinde yapacakları çalışmalara katkı sunacağını, bu sebeple İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ettiklerini belirttiler.

Ziyaret, Nevşehir Halil İncekara Bilim Sanat Merkezinde yapılan incelemelerin ardından son buldu.