NEVŞEHİR(MHA) Kültür ve Turizm Bakanlığı ön lisans, lisans taşınır taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon ve Konservasyon mezunu veya belirtilen alanlarda yüksek lisans yapmış 121 sözleşmeli restoratör alacak. Kültür Bakanlığı Nevşehir'e 12 Restoratör alımı yapacak.

Bakanlık taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişiklikler çerçevesinde istihdam edilmek üzere, Restoratör pozisyonunda mesleki uygulama sınavı başarı puanı esas alınmak üzere 121 adet sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Adaylarda; Taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon ve konservasyon konularında, üniversitelerin ilgili ön lisans ve lisans programlarından mezun olmak veya Mimarlık, Mühendislik, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Dil ve Tarih-Coğrafya fakültelerinin taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon ve konservasyon konularında lisansüstü programlarından mezun olmak, Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun da belirtilen şartları taşımak şartları aranacak.

Adayların 11 Aralık 2013 mesai bitimine kadar adı geçen Başkanlığa elden teslim edilmesi gerekmekte. Posta ile yapılan başvuruların, son başvuru tarihi olan 11 Aralık 2013 mesai bitimine kadar Personel Dairesi Başkanlığının yukarıda belirtilen adresine teslim edilmesi gerekmekte. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular işleme konulmayacaktır. İlandan önce yapılan başvurular kabul edilmeyecek.