Kayseri Sanayi Odası toplantı salonunda kahvaltılı olarak yapılan toplantıya Nevşehir’i temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Babaoğlu, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve  Zaragoza Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile birlikte birçok davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, KAYSO olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği katılım sürecine tam destek verdiklerini belirterek, proje ortaklarını aramızda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Günümüzde rekabetin çok daha ön plana çıktığını ifade eden Okandan, “Bugün ülkemizin, dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer almasının en önemli nedeni, özel sektörümüzün yaptığı yatırımlar, ürettiği ürünler ve ihracatlarıyla uluslar arası piyasalarda sergilediği başarılardır” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Okandan, “Projemiz temel olarak uluslararasılaşma konusunda uzmanlaşmış ve bu alanda başarılı faaliyetler yürüten Avrupa Birliği üyesi bir odanın yapısını ve hizmetlerini incelemektedir. Proje sonucundaki öncelikli beklentimiz uluslararasılaşma alanındaki iki hizmetin Avrupa’da sunulan standartlarda Odamızda da sunulmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Babaoğlu, ise “Bu hazırlanan projeye Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek vermeye gayret edeceğiz. Oda olarak proje süresince Zaragoza’dan ve Kayseri Sanayi Odasının uygulamalarından nasıl faydalanmamız gerektiğini göreceğiz, Üyelerimizin ve Odamız hizmetlerinin uluslar arası uygulamalardan, AB mevzuatından  haberdar olmalarını sağlayacağız, tabi bu amaçlarımızı yerine getirmeye çalışırken üyelerimiz ve bölgemizin tanıtımını yapmak ana gayelerimizden biri olacak. Maksat şehrimiz ve ülkemiz için güzel işler başarmak. Böyle bir ortaklıktan dolayı Oda olarak gayet memnun olduğumuzu belirten Babaoğlu, Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Zaragoza Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurul Üyesi Kadın ve İş Komisyonu Başkanı Irene Carmen de, “Bu projeye verilen destekten dolayı herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya sizlere bilgi vermek için geldim. Avrupa ile önemli bağlantılarımız var. Alt yapıdaki bağlantılar sayesinde Madrid ve Barcelona’ya hızlı trenle 1 saatte ulaşıyoruz. Havaalanı ve karayolları ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Ağırlıklı olarak metal, kağıt endüstrisi, optik üretimler var. 2011 yılında krizden biraz çıkmayı başardık. 2012 yılında ekonomimiz biraz düşmesine rağmen yine iyi bir durumdayız. En temel amacımız ülkemizdeki işsizlere iş bulabilmek. Bunun için çeşitli projeler yapıyoruz” şeklinde konuştu.