Düne kadar Cinayet Tecavüz gibi olayların dedelerimizin anlattıklarına göre 50-100 yılda bir ancak yaşandığını ve bu yaşanılan olaylarında bir efsane olarak anlatıldığını dile getiriyorlar.Günümüz Nevşehir in de ise bu tür olayları artık sıkça yaşıyor olmamız sonrası artık avuçlarımız şakalarımza koyup düşünme zamanının geldiğini gözler önüne seriyor.

 

Bize Ne Oluyor???

Özellikle sizlere Basın görevimiz itibariyle FİB Haber den paylaştığımız haberlerde işlenen olay ve konuların ilimiz Nevşehir ve bölgemizdeki gelinen ürkütücü boyutları tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor.

 Özellikle üç zehir diyebileceğimiz.Kısa yoldan nasıl para kazanırım...Holiganizm boyutunda Fanatik futbol taraftarlığı....sex...İşte Şuan Nevşehir genelinde Gençlerimizin bir araya geldiğinide en çok konuştukları ortak konular bunlar...


Tecavüz,Madde Bağımlılığı,Alkol,Uyuşturucu,Dolandırıcılık vs vs….

 

Özellikle gayri ahlaki kültürümüz inancımız ve değerlerimize kesinlikle uymayan Tv Dizileri…

Ve beraberinde Büyüğüne saygısı olmayan kendisine bile faydası olmayan acınacak bir gençlik…

 

Modern ve çağdaşlık adına yaşanılanlar Nevşehir de bir çok insanımızı üzüyor.

 

Düne kadar Piknik yapıp ailecek hafta sonunu birlikte geçirmek dinlenmek için kullanılan bağ evleri fühuş yuvalarına dönüştü.

 

Kuytu köşeler alkol bali uyuşturucu yuvalarına dönüyor.

 

Aileler ya bilinçsiz ya duyarsız yada kendilerini bekleyen bu tehlikelerin farkında bile değil…


Ailelere büyük iş düşüyor..
                                  Özüne dönülmeli...

Aile kurumundan toplumun geneline, bizi yöneten hükümet ve yöneticileri artık şapkayı çıkartıp önlerine koymalılar. Gençlik nereden nereye gidiyor tespit etmeliler. Ve bu gidiş güzergâhında gençliğimizi bitirmeye yönelik ne tip tehdit varsa tek - tek tespit edip yok etmelidirler. Aksi takdirde dedelerimizin vatanı emanet ettiği gençlik teker - teker Batılılaşma (Avrupalılaşma) uğurunda dininden de imanından da kültüründen de uzaklaşıp özbenliğini yitirecektir.

Özellikle Nevşehir emniyet ve İl Jandarma ekiplerinin başarılı ve göz açtırmayan çalışmaları nedeniyle kendilerini tebrik ediyoruz.