FİBHABER-Nevşehir Merkez Cevher Dudayev mahallesi ve çevresi etrafındaki inşaatlar ve patika yollar sebebiyle tozdan dumandan geçilmiyor.

Şu sıcak ve kavurucu yaz günlerinde serinlemek için Pencerelerini dahi açamadıklarından yakınan mahalle sakinleri çamaşırlarımızı balkona asamıyoruz.Gerek insan gerekse çevre sağlığını tehdit eder boyuttaki mahallemizdeki bu durumun acilen çözümünü bekliyoruz dediler.

Mahalle sakinleri Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com 'a dert yandılar...

Mahalle sakinleri yolun yazın tozdan, kışın ise çamurdan geçilmediğini ifade ederek, “Çocuklarımız okula gidip gelirken tozdan korunmak için yüzlerine maske takıyor, kışın ise çamurun içinde yürüyorlar. Kadınlar ise tozdan pencereleri bile açamıyorlar” dedi.


 Nevşehir Merkez Cevher Dudayev Mahalle Sakinleri Tozlu Yoldan Şikayetçiler... 

Nevşehir Merkez Cevher Dudayev Mahallesi’ndeki yol, toz-topraktan geçilmiyor. Mahalle sakinleri çözümsüzlüğü eleştirdi ve ekledi: “Kavurucu Yaz ayı geldi. Bu insanlar nefes dahi alamayacak durumda. Buradaki insanların kıymeti yok mu?”

“KAPI PENCERE AÇILMIYOR!”

Cevher Dudayev Mahallesi’nde yol sorununun acilen çözülmesi gerektiğini belirten vatandaşlar; “Kimse kapı penceresini açamıyor. Her gün aynı çileyi çekmek vatandaşa reva mı? İlin valisi, belediye Başkanı gelip görsünler…!”

Mahalledeki yol sorununa dikkat çeken mahalle sakinleri, araç geçişlerinde oluşan toz duman nedeniyle vatandaşların ciddi rahatsızlık yaşadığını ifade etti.

Cevher Dudayev mahallesi Örnek Evler karşısı ve alt kısma doğru yolun toprak ve bakımsız olduğunu söyleyen vatandaşlar, mahalle ile ana yolda bağlantıyı sağlayan yolun son zamanlarda sık kullanılmaya başlandığını, araç geçişlerinde oluşan toz nedeniyle mahallelinin zor günler yaşadığını anlattı.

ŞEHRİN ETRAFI MOLOZ YIĞINLARIYLA DOLU

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yönelik de eleştirilerde bulunan Vatandaşlar, şehrin dört bir yanının moloz yığınlarıyla çevrelendiğini ancak buna müdahale edilmediğine işaret ederek: “. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Allah’a emanet. Şehri çevreleyen bölgelerin neredeyse tamamı molozla dolmuş. Kimse bunu görmüyor, müdahale etmiyor. Bizim dile getirmemiz de çözüm olmuyor. Çünkü devlet büyüklerimiz sessiz kaldıkça bu sorunlara müdahale etmek için kimse yerinden kalmıyor maalesef! Bize düşen sorunları dile getirmek. Çözüm bulup bulmamak yetkili makamların vicdanına kalmış” 


Nevşehir'de “Bu insanların kıymeti yok mu?” 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hasan Ünver'i sorunları yerinde görmek ve sıkıntıyı birinci derecede yaşayan halkla bir araya gelmek için mahalleye davet eden mahalle sakinlerir; “Beton mikserleri, kamyonlar ve diğer ağır taşıtlar bu yolu sık kullanmaya başladı.

Haliyle tozu dumanı da çok oluyor. Vatandaşlarımız kapı penceresini açamıyor. Havalar ısındı, herkes gibi mahalle sakinleri de balkona çıkmak çamaşır asmak,  kapısının önünde oturmak, bahçesinde rahat bir nefes almak istiyor ama burada mümkün değil! Buraya bir çözüm bulunmalı artık. Mağdur ediliyor mahalle halkı. Yetkili makamlar gelip kendileri görsünler, bu insanların bir çayını içsinler, ne demek istediğimizi anlayacaklardır. Yazık günah bu insanlara!  Ya çözüm bulsunlar, yâda yolu kapatsınlar” sözleriyle eleştirilerini paylaştı.