Vatanımızın ve milletimizin birliğine kast eden asker kıyafetli vatan hainlerinin 15 Temmuz 2016 Cuma günü gerçekleştirdikleri darbe girişimine karşı vatandaşlarımızın,  ‘Demokrasi Nöbeti’ 21. gününde.

DARBE VE DARBECİLERE KARŞI MİLLETİMİZ TEK YUMRUK


Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ /PDY) na mensup vatan hainlerinin darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inan vatandaşların vatan nöbetine dönen demokrasi nöbetinde her yaş grubundan vatandaşlar ,darbe ve darbecilere karşı dik duruşlarını sürdürüyorlar.
Diriliş Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, söylenen türkü ve marşlarla ,hain örgüte karşı tepkilerini dile getiriyorlar.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ’NİN NÖBET SOFRASI UYGULAMASI SÜRÜYOR
21. gününe giren  demokrasi nöbetine katılanlara Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan etli pilav ve ayran, Diriliş meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlara çeşitli dağıtım standlarında dağıtıldı. 

İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından şehitler için dua yapılmasının ardından Ezgi ilahi grubu çeşitli ilahileri seslendirdiler. 
Nevşehir’deki Demokrasi nöbetinin bugünkü konuğu Türk Edebiyatının önemli yazarlarından olan Sinan Yağmur oldu.
Kendine has yorumu ile Mevlana’nın can dostu Şems-i Tebrizi’ den ayrılmasını şiirleştiren Yağmur, duygu dolu mısralarla Nevşehirlilere hitap etti.


PROTOKOL İLAHİ OKUDU

Yazar ve şair Sinan Yağmur daha sonra sahneye Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri  Mustafa Açıkgöz ve Murat  Göktürk , İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver davet etti. Halkı selamlayan protokol üyeleri ile birlikte yazar ve şair Sinan Yağmur,   Yunus Emre’nin ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi ’ isimli şiirinden derlenen  ilahisini hep birlikte okudular.
Daha sonra Nevşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müzik Topluluğu , Şef Mehmet Ekici yönetiminde solist Ersin Tunç’un kahramanlık türküleri ile vatandaşlar, hüznü ve coşkuyu bir arada yaşadılar.

15 Temmuz’da darbe girişimine karşı dik bir duruş sergiledikleri   anda bir grup Fethullahçı Terör Örgütü mensubu vatan hainlerince şehit edilen  kahramanların anlatıldığı belgesel  barkovizyondan halka izletildi. Yaklaşık 20 dakikalık belgeseli izleyen protokol mensupları ile vatandaşların duygulu anlar yaşadığı gözlendi.