Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi 17. Sayıya ulaştı

NEVŞEHİR’İN KÜLTÜR VE TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

Yerel yönetimler içerisinde,  en uzun süreli kültür ve tarih araştırmalarını kapsayan dergi konumundaki Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi, 17. sayısı ile okurlarıyla buluşuyor.  Halen basım aşamasında olan dergi, yine birbirinden farklı konuları ile okuyuculara Nevşehir'in kültürel zenginliklerini tanıtmayı sürdürecek.

2005 yılından beri bir tek ilan almadan yayın hayatını sürdüren Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi, yayın hayatına başladığı ilk sayısından itibaren şehir merkezi başta olmak üzere il genelindeki tarihi birikimi de okuyuculara yalın bir dille aktarıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in imtiyaz sahipliğinde yayın hayatını sürdüren Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi, Nevşehir’in  geçmişinin köklü kültürel birikimlerini bugünlere ve geleceğe aktarılmasında da önemli bir kaynak eser özelliğini de taşıyor.

Alanlarında uzman bir yazı kadrosunun ,birbirinden farklı inceleme ve araştırmaların  fotoğraflarla süslediği Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi, Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’nın da ülke genelinde tanıtımında önemli bir araç haline geliyor.