Uzun süredir beklenen, Valiler Kararnamesi’nin yayımlanmasının ardından gözler Emniyet Müdürleri Kararnamesi’ne çevrildi. Kararnamenin önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. 40’a yakın İl Emniyet Müdürü’nün yerinin değişeceği tahmin ediliyor.

19.02.2014 tarihinde Nevşehir İl Emniyet müdürü olarak görevine başlayan ve iki yıldır bu görevi başarıyla ifa eden Metin KALAYOĞLU, kişiliği , mütevaziliği ve çalışkanlığı ile tüm kısa sürede tüm Nevşehirlilerin gönlünü kazandı.

Değişecek Emniyet Müdürleri arasında Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu'nun yer alıp almayacağı merakla beklenirken, geldiği ilk günden itibaren vatandaşlarla yakın diyalog kuran, birçok olayı bizzat olay yerinde yakından takip eden, babacan tavrı, uzun yıllardır aydınlatılamayan olayları kurduğu ve başında olduğu özel ekiple çözen Kalayoğlu, Nevşehirlilerin takdirini kazandı. Nevşehirliler Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlun’dan memnun olduğunu ve uzun yıllar Nevşehir'de kalması gerektiğini söyledi.

Nevşehir halkı, hiçte alışık olmadığı şekilde onu cadde de sokakta pazarda çarşıda alış veriş yaparken görmesi, yapmış olduğu başarılı çalışmaların yanında herkesle yakın ve sıcak ilişki kuran Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu'nun kentte kalmasını istiyor.

Çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde yapılan yorumlarda, Yeni yayınlanacak kararnamede Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu'nun isminin çıkması istenmezken, Nevşehir halkından Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu'na sahip çıkılması istendi.

Nevşehirli vatandaşlarımız düşüncelerini şu şekilde ifade ediyorlar:  "Nevşehir çalışkan halkın içinden, halkla iç içe, şehrimizin huzur ve güvenliğini sağlayan bir Emniyet Müdürüne veda etmek İstemiyor. Yeni yayınlanacak kararnamede Emniyet Müdürümüzün ismini görmek istemiyoruz.Nevşehir halkı, Emniyet Müdürünü seviyor ve ona sahip çıkıyor. Devlet büyüklerinden rica ediyoruz Emniyet Müdürümüzün yeni kararname de adının olmasını İstemiyoruz. Nevşehir artık çalışkan bürokratlardan mahrum bırakılmasın" denildi.

Herkes tarafında çok sevilen Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, vatandaşlara olan yakınlığı ve samimiyeti ile sıkıntısı olan herkesin yanında yer alıyor.

Her programa katılmaya özen gösteren Kalayoğlu, cana yakınlığı ile herkesi kendine hayran bırakıyor. İnsanlar kurmuş olduğu bu sıcak samimi yakınlığın yanında, Nevşehir'de yapmış olduğu başarılı çalışmalarda vatandaşlar tarafından takdir ediliyor. Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu'nun gelişiyle özellikle uyuşturucu konusunda yapılan başarılı operasyonlar herkes tarafından büyük takdir topladı.

Yapılan bu başarılı operasyonlara Nevşehir gençliği de destek vererek teşekkür etti.

İşte Vatandaşlarımızın kısaca ortak düşüncesi: "Nevşehir İl Emniyet Müdürümüz daha büyük bir İl'e atanacak ise tamam ama onun dışında Emniyet Müdürümüzün gitmesini kesinlikle istemiyoruz "


Metin KALAYOĞLU
Nevşehir Emniyet Müdürü
1. Sınıf Emniyet Müdürü

 
                1961 yılında Ankara'da doğdu. 1984 yılında Polis Akademisinden mezun olarak aynı yıl Ordu il Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başladı. 1987 yılında Erzincan iline atandı ve 1988 yılında İngiltere'de bir yıl süreyle mesleki uzmanlık eğitimi aldı.
                1989 yılında Ağrı ili Doğubayazıt ilçesine komiser rütbesi ile atandı ve 1990-1992 yılları arasında Tunus Başkonsolosluğunda Misyon Koruma olarak görev yapan Metin KALAYOĞLU, sırasıyla Eskişehir, Bolu , Siirt illerinde görev yaptıktan sonra 2007 yılında Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na atandı. 2008 yılı Ağustos ayında Teftiş kurulunda Polis Başmüfettiş'i iken Tunceli İl Emniyet Müdürü olarak atandı  2008-2010 tarihleri arasında Tunceli İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.
                12.02.2014 tarih ve 2014/112 sayılı İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Emniyet Müdürlüğümüze atanan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Metin KALAYOĞLU 19.02.2014 tarihinde Nevşehir İl Emniyet müdürü olarak görevine başladı, Sn. Metin KALAYOĞLU  evli ve 1 çocuk babasıdır.