Nevşehirli Mehmetçiğimizin Suriyeli Bebeğe Şefkat Eli Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'yi duygulandırdı...

Nevşehir in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabası nüfusuna kayıtlı ve Özkonak Belediyesi Başkan Vekili'nin oğlu olduğu belirtilen,maddi hiç bir ihtiyacı olmamasına rağmen "Ülkemin bu zor günlerde bana ihtiyacı var !" düşüncesiyle bir kaç ay önce ailesininde rızasını alarak uzman erbaşlığa kaydını çıkartarak,Suriye sınırında görevine başlayan Nevşehirli mehmetçiğimiz Caner Macit ilk görev yerinde Suriyeli yeni doğan bir bebeğe Türk askerinin şefkat ve merhameti ile kimsesizlerin kimsesi olduğunun en güzel örneğini gösterdi.

Türkiye'ye geçmek için sınır hattında bekleyen ve Esed zulmünden kaçmaya çalışan suriyeli savaş mağdurları, burada Mehmetçiğin kendilerine verdiği su ve gıdalarla ayakta durabiliyor.Zaman zaman sığınmacıların eşyalarını taşıyan askerler, yorgunluktan yürüyemeyen Suriyeli kadınların çocuklarını taşıyor.Mehmetçiğin yardımını gözardı etmeyen Suriyeliler de askerlerimize "Allah razı olsun" demekten geri kalmıyor.

İşte Kara Kuvvetleri Komutanlığında sözleşmeli personel statüsünde Uzman Er olarak, Hatay Cilvegözü Suriye hudutunda görev yapan Özkonaklı Caner Macit'in Suriyeli bir sığınmacının bebeğini alarak kucağında paylaştığı o kare Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'yi oldukça duydulandırdı.

İşte bu resim Başkan Yürekli'yi çok duygulandırdı...

Kimsesizlerin kimsesi olan Türk Askerinin En güzel Örneğini sergileyen Nevşehirli askerimiz Caner Macit, gerektiğin de bir babanın gösterebileceği en derin şefkat ve merhamet duygusunu gerektiğinde de düşmanları içinde demir yumruk olduğunun en güzel örneğini gösterdi.

Başkan Yürekli : "Türk askeri işte bu. Kalbinde iman, sevkat. Kimsesizlerin kimsesi. Düşman karşısında demir yumruk. Allah razı olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Türk askeri işte bu. Dosta, kimsesize şefkat dolu. Düşmana da demir yumruk. Allah razı olsun Caner. Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi.

Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında ; Bu görüntü aslında çok şeyleri anlatıyor.... Yüreği merhamet şefkat ve İman dolu tüm Mehmetçiklerimiz gibi, Özkonaklı Caner Macit'in de Gerek Özkonak kasabamızdan çıkması gerek Belediye Başkan Vekilimin oğlu olması hasebiyle bizleri temsil etmesi dolayısıyla kendisiyle gurur duyuyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun tüm dualarımızla mehmetçiklerimizin yanındayız dedi.

Özkonaklı Mehmetçiğimiz Caner Macit ise: Bu minik kız çocuğu Annesi ile Suriye'den Türkiye'ye gecerken yakalandi. Ailesi aracin arkasindaydi, bu yavrucağa ben kiyamadım toz olmasin diye arkadaşımla birlikte aracın içerisine yanıma aldim. Hayata üç sıfır yenik başlamak bu olsa gerek suriyeli küçük multeci.Suriyeli Çocuklara Ailesinden Daha İyi Baktığımız Doğrudur dedi.

Hatay cilvegozu sınır kapasinda Uzman Er olarak görev yapan Nevşehir Özkonaklı Mehmetçiğimiz Caner Macit www.fibhaber.com vasıtasıyla Suriye sınırından Nevşehir'e selam gönderdi.

Hatay cilvegozu sınır kapasinda Uzman Er olarak görev yapan Nevşehir Özkonaklı Mehmetçiğimiz Caner Macit'e www.fibhaber.com olarak ulaştık. Nevşehirli Mehmetçiğimiz Caner Macit ailesine bayram mesajı gönderdi.

Nevşehirli askerimiz Caner Macit, Nevşehir'in En çok takip edilen haber merkezi www.fibhaber.com Genel Koordünatörü Fikret Çapacı ile görüşerek, Ailesinin bayramını kutlayıp Nevşehir'e Özkonak kasabasına , Başkan İlker Yürekli'ye ve tüm sevenlerine selamlarını iletti.  

Macit; bütün sevdiklerime selam olsun herkesin bayramını kutlarım ben iyim merak etmeyin.Dualarinizi eksik etmeyin yeter bizim için" dedi.
FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir'den, Hatay Cilvegözü sınırındaki Nevşehirli askerimiz Caner Macit ve Tüm Mehmetçiklerimize gönül dolusu sevgi ve dualalrımızı göndeyiroruz...