Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin ilçesi Dicle Mahallesi'nde operasyona giderken zırhlı polis aracına, teröristler tarafından el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmesi sonucu 3 polis yaralanırken, polis memuru Cebrail Aksöz (25) şehit oldu. Şehidin acı haberi İzmir'in Buca ilçesindeki ailesine ulaştı. Yetkililer tarafından oğullarının şehit haberini alan aile, evleri ve mahallerini Türk bayraklarıyla donattı. Annesi Nevşehir babası Niğdeli olan şehit İzmir'de annesiyle yaşıyordu. Şehidin üç gün önce Diyarbakır'ın Sur ilçesinden görev için Mardin'in Nusaybin ilçesine gittiği öğrenildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Cebrail Aksöz'ün İzmir'de yaşayan ailesinin evine ateş düştü. Anne Döne Çankaya, acı haberi eve gelen polislerden alırken sinir krizi geçirdi. Şehidin dayısı Selami Çankaya, "Yeğenimle ben görüşürdüm. 1.5 aydır Sur'da görev yapıyordu. Yaklaşık 3-4 gün önce de Nusaybin'e gitmişti. Annesine söylemiyordu, sadece 'Zor günler geçiriyoruz benim için dua edin' diyordu" dedi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda polis memuru Cebrail Aksöz şehit oldu, 2 polis ise yaralandı. Aksöz'ün şehit olduğu haberini, meslektaşları İzmir'in Buca İlçesi'nde yaşayan ailesine verdi. Anne Döne Çankaya (53) gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan şehidin, 2012 yılında polis olduğu ve ilk görev yeri Bingöl'e Özel Harekat polisi olarak gittiği öğrenildi. Şehidin dayısı Selami Çankaya (44), yeğeni Aksöz'ün yaklaşık 1.5 ay önce geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiğini, Sur'da teröristlere karşı yürütülen operasyonların tamamlanmasının ardından da Mardin'e gönderildiğini söyledi.

ANNESİNE SÖYLEMEMİŞ

Şehidin Diyarbakır ve Mardin'de görevli olduğunu annesine söylemediğini kaydeden Selami Çankaya, "Yeğenim yaklaşık 1.5 ay önce Sur'a gitmişti, 3-4 gün önce de Nusaybin'de görevlendirildi. Benimle görüşürdü, annesine nerede görev yaptığını anlatmazdı. Sadece 'Zor günler geçiriyoruz benim için dua edin' diyordu. Allah devletimize zeval vermesin, vatan sağ olsun. Allah o teröristleri kahretsin. Önce meclisteki teröristleri temizlemek gerekiyor" diye konuştu. Üç çocuklu ailenin en büyüğü olan şehidin kardeşleri Mikail Aksöz (23) ile Esra Aksöz (19) de acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Cenazesi gece saatlerinde İzmir'e getirilecek olan şehidin, yarın (Cumartesi) öğle vakti Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Işıkkent'teki Polis Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi.

Ailenin aslen Nevşehirli olduğu ve iki yıl önce İzmir'e taşındığı öğrenildi. Anne Döne Çankaya ile baba Ahmet Aksöz'ün bir süre önce ayrıldığı belirtildi.


ANNESİNE ORADA OLDUĞUNU SÖYLEMİYORDU
Yeğeninin Bingöl'den geçici görev olarak Sur'a gittiğini, üç gün öncede Mardin'İn Nusaybin ilçesine gittiğini anlatan şehidin dayısı Selami Çankaya, "Son üç gün önce de Nusaybin'e geçtiğini söyledi. Şehadet haberini duyduk. Benimle görüşürdü hep, annesine oralarda olduğunu bildirmiyordu. Sadece ikimi paylaşıyorduk. Oralara gittiğinde haberi yoktu annesinin" dedi.

"DAĞDAKİ TERÖRİST SORUN DEĞİL Kİ MECLİS'TEKİ TERÖRİSTLERİ TEMİZLEMEK LAZIM"
Şehit ile bir terk kendisinin konuştuğunu belirten Çankaya, "Dayı zor sıkıntılı dönemler geçiyor dua edin, dua etmekten başka çare yok" diyordu. Dua ediyorduk, sadece ben biliyordum. Başka bilen yoktu. "Her an her şey olabilir, ona da hazırlıklı olun" diyordu. Biz soğukkanlı bir şekilde bekliyorduk.

Allah devletimize zeval vermesin. Hiçbir zaman bunları güldürmeyeceğiz. Vatan sağ olsun yapacak bir şey yok. Allah onları da kahrı perişan eylesin, hidayet versin. Benim çok istediğim her şeyden önce Meclis'teki teröristlerin yargılanması. Dokunulmazlıkların kalkıp bunları ipe vermek lazım. Mecliste verilmesi lazım ki teröristler öyle temizlenir. Dışarıdaki dağdaki terörist sorun değil ki Meclis'teki teröristleri temizlemek lazım" dedi.

Şehidin cenazesi yarın Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verilecek.