İletişim çağında sınıf atlayan dolandırıcılar iletişim araçlarını kullanarak avını ikna ediyor ve dolandırıyor. Telefonla yapılan dolandırıcılık haberleriyle son yıllarda sıkça karşılaşıyoruz.

Av olarak seçtiği kişileri arayarak, “telefonunuzdan terör örgütüne ait numaralar defalarca aranmış, soruşturmayı sürdürmek için vereceğimiz hesap numarasına …. TL para yatırmanız gerekiyor” diyerek  süslü cümlelerle vatandaşları endişeye sevk edip birçok kişiyi dolandıran kişiler bu kez sert kayaya çarptı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Muammer Başer’i arayaran dolandırıcılar, “terörle mücadele şubesinden arıyoruz, evinizde arama yapmamız gerekiyor ancak eşiniz bize izin vermedi lütfen gerekli kolaylığı sağlayın” dediler. Dolandırıcıların tuzağı ile karşı karşıya olduğunu anlayan Başer, hemen 155 Polis İmdat’ı arayarak durumu bildirdi.

“Polisi aradım ve araçla eve gittim” diyen Başer, “eve vardığımda hanım tek başına evde oturuyordu durumu sorduğumda. Evi telefonla arayan kişilerin eşime Muammer Bey sizi ararsa evde olmadığımızı söylemeyin soruşturmanın önemi için bu gerekli demişler. Eğer ben tuzağı fark etmesem belki evimi soyacaklardı belki de, filanca hesaba acilen para yatırın soruşturma devam ediyor diyeceklerdi” dedi. Başer, “155 Polis Hattı’ndaki memur dolandırıcılarla karşı karşıya olduğum konusunda uyardı,  telefonda sert çıktığım şahıslar yeniden beni aramadı ama eminim başka avların peşine düşmüştür herkes dikkatli ve uyanık olsun. Hiçbir polis veya savcı telefonla arayıp para istemez, kimse bu numarayı yutmasın” diye konuştu.