İddiaya göre Gedelli mevkiinde bir orman köyündeki sağlık ocağına giden 3 kişi olduğu iddia edilen grup sağlık ocağında bir kişiyi rehin aldı. Köylülerin saldırganların Ulukışla yönünde giden kamyonetle kaçtığını belirtmesi üzerine polis ve jandarma ekipleri takip başlattı.


Güvenlik güçleri saldırganlarla temas sağladı. 'Teslim ol' çağrısına saldırganların ateşle karşılık verdiği belirtildi. İlk ateşte bir asker ile bir polis şehit oldu. Aracı gasp edilen bir kişi de saldırı sonucu yaşamını yitirdi.


HELİKOPTERLE ÖZEL HAREKAT TİMLERİ GÖNDERİLDİ

Saldırının duyulması üzerine çatışma bölgesine Adana ve Ankara'dan helikopterlerle Özel Harekat timleri gönderildi.

Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı.


2 SALDIRGAN YAKALANDI, BİRİ ARANIYOR

Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi. Pozantı-Adana yolu güvenlik nedeniyle kapatıldı.

YARALI ASKER OLAY ANINI ANLATTI

Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan jandarma personeli, olay anını anlattı.

Yaralı asker, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

NİĞDE DEVLET HASTANESİNDE  GERGİN SAATLER

Öte yandan, Niğde Belediyesi, cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajla, Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı güvenlik güçleri için vatandaşları kan bağışına çağırıyor.MHP'li  Niğde Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı'nın seçim otobüsü de kan bağışı anonsu yaparak Niğde Caddelerinde dolaştı. 

Bu ananslorın üzerine binlerce kişi Hastaneye geldi. Kalabalığın olduğu sırada iki yaralı terörist  ambulans ile hastaneye getirildi. Polisin onca engelemeye çalışmasına rağmen, kalabalık polis kordononunu yarıp hastane acil servisi avlusuna girdi. Ambulanstaki teröristlere saldıran vatandaşları polis biber gazı sıkarak dağıtabildi. Hastanenin değişik giriş kapılarında vatandaşlar saatlerce bekledi. Zaman zaman "kana kan intikam" şeklinde sloganlar atıldı. Niğde Milletvekili Doğan Şafak'ta hastaneye gelenler arasındaydı. MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, hastane etrafında bulunanları sakinleştirmek ve dağılmaları hususunda konuşmalar yaptı. Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, hastane etrafında bulunan vatandaşlarla konuştu. Onları ikna etmeyi başardı, kalabalık büyük ölçüde dağıldı. 

Niğde Ulukışla'da yol kontrolü yaptıkları sırada uğradıkları silahlı saldırıda yaralanan Jandarma Er Selahattin Menteş, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı. Mardin nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Er Menteş'in başından kurşunla yaralandığı belirlendi. Menteş'in durumunun ağır olduğu açıklandı.

VİDEO VE FOTOĞRAFLAR BİRAZDAN...