Niğde Belediyesi TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na fahri hemşerilik beratı verdi. Hemşerilik Beratı, Hisarcıklıoğlu’nun Niğde Belediyesi’ni ziyareti sırasında Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından takdim edildi.​

Hisarcıklıoğlu, kendisine layık görülen hemşerilik beratının büyük bir onur olduğunu ifade etti. Bir Kayserili ve İç Anadolu Bölgesi’nin çocuğu olarak, ayrı gayrılarının olmadığını belirten M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Biz birbirimizden ayrı değiliz. Bunun tescillenmesi güzel bir olay” dedi.

 

Allah’tan bu berata uygun hareket etmeyi kendisine nasıp etmesini dileyen Hisarcıklıoğlu, “Allah inşallah milletimize, ülkemize ve iş dünyamıza daha iyi hizmet etmeyi bize nasıp eder. Bizim tek bir davamız var; Türkiye’nin zenginleşmesi. Bu da girişimciler sayesinde olur” diye konuştu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da TOBB’un Türkiye genelinde kendisini ciddi şekilde hissettiren çok önemli bir kurum olduğunun altını çizerken, verdiği desteklerden dolayı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.

 

-Vali Kılıç’a ziyaret

 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı da makamında ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Valiliğin Şeref Defteri’ni imzaladı. Hisarcıklıoğlu Vali Kılıç’a birlik beraberlik içinde Niğde’ye hayırlı hizmetlerde bulunmasını dilerken, Vali Necmeddin Kılıç da TOBB Başkanı’na Niğde ekonomisine ve eğitimine katkılarından ötürü teşekkür etti.

 

Ziyaretlerde TOBB Başkanı, Yunus Emre’nin şiirleri ve yaşamını anlatan çalışma ile bir tablo hediye ederken, Belediye Başkanı Akdoğan ve Vali Kılıç da ayrı ayrı İli anlatan hediyeler takdim ettiler.

 
Niğde Üniversitesi’nden Hisarcıklıoğlu’na fahri doktora unvanı

Niğde Üniversitesi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na fahri doktora unvanı verdi. Hisarcıklıoğlu, bu ünvanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, bu gururu ömrünün sonuna kadar taşıyacağını söyledi.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Niğde Üniversitesi’nin diploma törenine katıldı. Törende, Hisarcıklıoğlu’na üniversite yönetimi fahri Doktora unvanı vererek cübbe merasimi de düzenlendi. Daha sonra Başkan Hisarcıklıoğlu mezun olan öğrencilere girişimcilik dersi verdi. Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, herkesin hayalinin olması gerektiğini, hayalsiz hiçbir yere gidilemediğini söyledi.

 

Hisarcıklıoğlu, “Bu hayatta en özgür olduğunuz alan hayalinizdir. Hayal alanını en uzak noktasına kadar açık tutmalısınız. Hayalinizi hedefe koymadan başarıya ulaşamazsınız. Başarısızlıktan kesinlikle korkmayacaksınız. Başarısız oldum diye hayalinizden hedefinizden vazgeçmeyeceksiniz. Zengin olmak istiyorsanız girişimci olacaksınız. Her girişimci aslında bu ülkeye kattığı bir katkı, girişimciliğinde tek isteği cesaret bu da sizde çok var. Dil biliyorsunuz, internet biliyorsunuz dünyayı bizden çok daha iyi tanıyorsunuz” diye konuştu.

 

Öğrencilerden anne ve babalarının hayır dualarını almalarını isteyen Hisarcıklıoğlu, “Onları sakın kırmayın. Anne babasının hayır duasını alanın sırtı yere gelmez” diye konuştu.

 

Konuşmalar sonrasında Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na fahri doktora vererek cübbe giydirdi.

 

Niğde Üniversitesindeki programdan sonra Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesini ziyaret eden Başkan Hisarcıklıoğlu’na Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Meclis üyeleri Fahri hemşerilik beratı verildi.


TOBB Niğde’ye İletişim Fakültesi yapacak

Niğde Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alacak İletişim Fakültesi’ni TOBB yapacak. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İnsanların en hayırlısı insanlar için faydalı olandır. Yapılan her işte zarar edebilirsiniz ama bir tek eğitimde zarar etme riskiniz yok” diye konuştu.​

TOBB tarafından yapılacak olan TOBB Niğde Üniversitesi İletişim Fakültesi Binası Protokol ve İmza Töreni Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde TSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Bor TSO Başkanı Nurettin Eriç, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, TOBB Başkan Danışmanı ve NiğdeTicaret Borsası'nın Eski Başkanı Erdoğan Özegen ve çok sayıda işadamı katıldı.

 

Protokol töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, eğitimin önemine vurgu yaptı. Hisarcıklıoğlu konuşmasında, “Eğitime yapılan yatırımda muhakkak siz kar edersiniz, Niğde kar eder Türkiye kar eder. Burada Üniversitemize kurulacak olan İletişim fakültesinin binasının protokolünü imzalıyoruz. Bu esere destek olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Niğde TSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu da TOBB’un birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da örnek işlere imza attığına işaret ederek, bu yatırımda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

-Niğde TSO’nun Meclis Toplantı Salonu’na Hisarcıklıoğlu’nun ismi verildi

 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nın yenilenen Meclis Toplantı Salonu’na TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ismi verildi. “M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu”nun kurdelasını Hisarcıklıoğlu ile birlikte Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde TSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Bor TSO Başkanı Nurettin Eriç, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Erdoğan Özegen ile  beraberindeki isimler birlikte kesti.

 

Hisarcıklıoğlu TOBB adına yapılan hizmetlere kendi adının verilmesine çok sıcak bakmadığına dikkat çekerken, yine de salona kendi ismini vermek isteyen Oda yönetimine teşekkür etti.

 

Burada yapılan tören sonrasında Başkan Hisarcıklıoğlu ve katılımcılar günün anısına hep birlikte fotoğraf çektirdi.